Google'dan, Rosetta uzay aracına doodle

Google'dan, Rosetta uzay aracına doodle

TEKNOLOJİ Haberleri

Google, kuyruklu yıldız yüzeyinde inceleme yapacak olan Rosetta uzay aracını doodle yaptı.

Dev arama motoru Google, Avrupa Uzay Ajansı tarafından hayatın oluşumuna dair bilgi toplamak için 67P/ Churyumov-Gerasimenko kuyrukluyıldızına gönderilen ve söz konusu yıldıza iniş yapan Rosetta uzay aracını, doodle yaptı.
Rosetta uzay aracı, nbsp;dünyadan en uzak alana ve bir kuyruklu yıldıza gönderilen ilk uzay aracı olması bakımından tarihi önem taşıyor.

Kuyruklu Yıldızdan esrarengiz bir şarkı yayılıyor!

İnsanlık tarihinde bugün Türkiye saati ile 18.00 sularında bir ilk yaşandı. Uzayda 10 yıllık bir yolculuğun ardından Rosetta uzay aracına bağlı Philae isimli uzay sondası, Churyumov-Gerasimenko isimli kuyruklu yıldızının yüzeyine iniş yaptı. Philae'nin alacağı veriler, dünyada hayatın oluşumuna dair önemli ipuçları sunacak. 'Şarkıyı' daha iyi duymak amacıyla yapılan bir çalışma sonrasında, frekansı 10 bin katına çıkaran bilim insanları, insan kulağının duyacağı hale getirdi. Avrupa Uzay Ajansı'nın (European Space Agency, ESA) Soundcloud adlı şarkı paylaşım sitesine yüklediği 'şarkı' kulağa işte böyle geliyor: Sesin ilk kez Ağustos ayında, Rosetta'nın kuyruklu yıldıza yaklaştığı sırada fark edildiği, manyetik salınım sesinin 100 kilometreden bile duyulabildiği açıklandı.

DÜŞÜK BİR SES FREKANSI

Öte yandan Rosetta uzay aracı, '67P/Çuryumov-Gerasimenko adlı kuyrukluyıldızdan yayılan ilginç bir sesi keşfetti. ABC Science'dan Ian O'Neill'ın haberine göre 'Kuyrukluyıldızın Şarkısı' denilen ses, 40-45 milihertz frekansında yayılıyor. Bu da insanların duyabileceğinden çok daha düşük bir ses frekansına denk geliyor.
Rosetta görevinde çalışan bilim insanları, kuyrukluyıldızın çevresinde bir çeşit manyetik alan oluştuğunu ve bunun da düşük frekansta bir ses çıkardığını düşünüyor. Bu salınımların kuyrukluyıldıza ait jetlerden geldiği, jetlerin içindeki nötr partiküllerin iyonize olmasıyla ortaya çıktığını düşünüyor.


##tgvideo##
Google'dan, Rosetta uzay aracına doodle


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...