Burkina Faso'da askeri darbe!

/ Kaynak: AA
Burkina Faso'da askeri darbe!

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'nin Vagadugu Büyükelçisi Mushingi, geçici yönetimin bir an önce sivillere devredilmesi çağrısı yaptı.

ABD'nin Vagadugu Büyükelçisi Tulinabo Mushingi, askeri darbenin yapıldığı Burkina Faso'da geçici yönetimin bir an önce sivillere devredilmesi gerektiğini belirtti.
Büyükelçi, kendisini devlet başkanı ilan eden ordu sözcüsü Tuğgeneral Isaac Zida ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, 2015'de seçimler yapılacağı için yönetimin anayasaya uygun şekilde bir sivile devredilmesi gerektiğini vurguladı.
Mushingi, ordunun öncelikli görevinin ülkenin bütünlüğünü koruyup halkı tehlikelere karşı savunmak olduğunu hatırlattı.
Ülkeye yönelik uygulanabilecek yaptırımlar konusuna da değinen Büyükelçi Mushingi, "Yaptırımdan bahsetmek için erken. Biz burada Burkina Faso halkıyla çalışmak için varız" dedi.
Siyasi darbeden sonra alınacak yeni kararlar konusunda ülkedeki muhalefet, sivil toplum kuruluşları ve ordunun kendi görüşlerini beyan etmesinin gayet doğal olduğunu belirten Büyükelçi, siyasi krizin sona ereceği umudunu dile getirdi.
Burkina Faso'da, protestolar üzerine Blaise Compaore'nin istifasının ardından kendisini devlet başkanı ilan eden ordu sözcüsü Tuğgeneral Isaac Zida, geçici hükümetin başına her kesimi temsil edebilecek bir ismi getireceklerini ve bunu en kısa sürede yapmayı hedeflediklerini söylemişti.
Afrika Birliği, Burkina Faso ordusuna, iktidarın bir sivile devredilmesi ve anayasal düzene dönülmesi için 15 gün tanıdığını açıklamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...