Borsa güne nasıl başladı? 13 Kasım

/ Kaynak: AA
Borsa güne nasıl başladı? 13 Kasım

Ekonomi Haberleri  / AA

Borsa İstanbul 100 13 Kasım Perşembe gününe dünkü kapanışa göre yüksekle başladı. İşte o rakamlar

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi güne dünkü kapanışa göre 145,65 puanlık yükselişle 80.540,59 puandan başladı.
Borsa İstanbul'da pay piyasaları önceki kapanışa göre ortalama yüzde 0,18 değer kazanırken bankacılık endeksi yüzde 0,06, holding endeksi yüzde 0,25 yükseliş kaydetti. Açılışta yatırımcısına en fazla kazandıran sektör endeksi ise yüzde 1,20 ile sigorta oldu.
Analistler, BIST 100 endeksinin 81.000 seviyesinin direnç konumunda olduğunu belirterek, saat 10.00'da açıklanacak cari işlemler açığı verisi ile küresel piyasalarda doların seyrinin yön üzerinde belirleyici olacağını kaydediyor.AA Finans'ın eylül ayı cari işlemler açığı verisine ilişkin gerçekleştirdiği beklenti anketine göre, ekonomistlerin beklentilerinin ortalaması 2,6 milyar dolar oldu. Ankete katılan ekonomistler arasında eylül ayı cari işlemler açığına ilişkin en yüksek beklenti 3,2 milyar dolar, en düşük beklenti ise 2 milyar dolar olarak gerçekleşti.Ekonomistlerin eylül ayı cari açık beklentilerinin ortalamasına (2,6 milyar dolar) göre, ağustos ayında 48,9 milyar dolar olan yıllıklandırılmış cari işlemler açığının 48,7 milyar dolara gerileyeceği hesaplandı. Cari açık ağustos ayında 2,8 milyar dolar olmuştu.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...