'Kudüs'te yaşananlar, açık bir intifadadır!'

/ Kaynak: AA
'Kudüs'te yaşananlar, açık bir intifadadır!'

DÜNYA Haberleri  / AA

Filistinli düşünür Şefik: "Bugün Kudüs'te yaşananlar, açık bir intifadadır"

Filistinli ünlü düşünür Münir Şefik, Kudüs'te meydana gelen olayları, İsrail'e karşı "açık intifada" olarak değerlendirdi.
Şefik, İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu düşmanlık, Mescid-i Aksa'nın tamamını kontrol altına almayı planlayan Siyonist politikanın devamıdır" dedi.
İsrail'in, Mescid-i Aksa konusunda daha önce cesaret edemediklerini gerçekleştirdiğini kaydeden Şefik, "İsrail, Aksa'yı kontrol altına alma konusunda tehlikeli bir tutum izlemeye başladı. Öte yandan, kadınların da bulunduğu çok sayıda insanın Aksa'yı savunmak için başlattığı büyük bir direnişe tanık oluyoruz. Bugün Kudüs'te yaşananlar, açık bir intifadadır" diye konuştu.
-"Bugün güç dengeleri, intifada ve Filistin halkının lehine"
Şefik, "Kudüs intifadasının" Batı Şeria ve Gazze'ye etkisi olduğunu, Filistin kamuoyunu harekete geçirdiğini vurgulayarak, "Güvenlik koordinesi olmasaydı ve Filistin yönetimi gösterileri bastırmasaydı Batı Şeria'nın tamamından İsrail'i defedecek intifadaya tanık olurduk. Çünkü bugün güç dengeleri, intifada ve Filistin halkının lehine" ifadelerini kullandı.
Batı Şeria'daki güvenlik güçleri, Hamas'ın düzenlediği eylemlere gerekli izni almadığı gerekçesiyle müdahale ediyor.
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in kendi planlarını uygulamaya koymak için Filistin halkını ve liderlerini yeni bir intifadanın içine çekmek istediğini söylemiş, intifadayı kabul etmeyeceğini dile getirmişti.
İsrail askerlerinin çeşitli ihlallerinin yanı sıra geçen hafta Mescid-i Aksa külliyesinin ana mihrabının bulunduğu kubbenin altına kadar ilerleyerek, Kıble Mescidi'nin içinde mihrap ve minberin yer aldığı bölgeye postallarıyla girmesi infiale neden olmuştu.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...