Beşir Atalay 'Çözüm Süreci' açıklaması

Beşir Atalay 'Çözüm Süreci' açıklaması

GÜNDEM Haberleri

AK Parti sözcüsü Beşir Atalay çözüm sürecinden Alevi vatandaşların sorununa kadar önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti sözcüsü Beşir Atalay düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Çözüm sürecinde hükümetin kararlılığının devam ettiğini vurgulayan Atalay çözüm sürecinin bundan sonra daha şeffaf bir zeminde devam edeceğini söyledi. İşte o konuşmadan satır başları;

"ÇÖZÜM SÜRECİ DAHA ŞEFFAF OLACAK"
Çözüm sürecinde en ileri adımlardan birini attık geçen Temmuz'da yasa çıkardık. Çözüm sürecinin bir anlamda anayasasıdır bu. Kimlerin nerede ne yapacağı yazıyor. Bu yasaya CHP'de destek vermiştir. Çözüm süresinin her safhası şeffaf oldu. Hükümet kendine düşenleri büyük oranda yaptı. Bölgedeki kamu düzeni ile ilgili hassasiyetin arttığı bir dönem olmuştu 6-7 Ekim'de. Baştan beri vurgumuz şudur çözüm süreci bir güvenlik zaafiyeti oluşturmaz. Çözüm süreci zaten ülkemizin güvenli olması için vardır.Hükümet kamu düzeninin sağlanmasında kararlı.Bundan sonra süreç sağlam bir zeminde yürüyemeye devam edecek. Herkesin gelinen durumu değerlendirdiği günler oldu son dönemde. Karşılıklı hem açık ve net konuşulması hem de topluma daha fazla bilgi verilmesi bizim de görüşümüzdür. Kararlılık ve samimiyet çok önemli her zaman bu iki kavramı vurguluyorum. Eğer burada güven zaafiyeti olursa bu süreci etkilier. Buralarda bir takım gelişmeler olduğunu görüyoruz. nbsp;

"ALEVİLER KONUSUNDA TAVRIMIZ NET"
Bizim hükümet olarak Alevilerle ilgili tavrımız gayet net. AK Parti hükümetinin amacı bellidir biz Türkiye'nin bütün kronik sorunlarını çözeceğiz. Bir kısmını çözdük, kalanlar oldu ama bu konudaki kararlılığımız sürüyor. Dersim tartışmalarını izleyenler şunu görür, bir AK Parti'nin durduğu yer var bir de diğer partilerin durduğu yer var.Biz sorunları olduğu yerde bırakıp gitmek istemiyoruz. Devlet geçmişte her vatandaş kesimi ile sorunlar oluşturmuş. Hükümetimizin Alevi vatandaşlarımızla ilgili çalışmalarını çok olumlu buluyoruz. Son Demokratikleşme Paketimizde çok şey vardı. Çok çalışmalar yaptık. Hem Cemevlerinin statüleri hem de diğer sorunlarla ilgili. Alevilerin kendi içinde bir birlik sağlayamadıkları için bunu son anda çıkarmıştık. İnanıyorum bu defa ileri bir adım atılacaktır.

"JANDARMA'DA CİDDİ REFORMLAR YAPTIK"
Yeni Güvenlik Paketi'nde çok önemli düzenlemeler var.Jandarma ile ilgili ülkemizde ilk defa bu kadar ileri düzey bir düzenleme yapılıyor. Bu konu hep tartışılırdı, şimdi orada ciddi bir reform yapılıyor. Özellikle bazı suçların cezalarının artırılması gibi husular burada yer alıyor.

"G 20 DÖNEM BAŞKANLIĞI TÜRKİYE'YE GEÇİYOR"
Başbakanımız Avusturya'ya gitti G 20 için. Bunun ne anlama geldiğini hepimiz biliyoruz. Dünyanın en zengin 20 ülkesi. G 20'ye biz AK Parti hükümetleri sırasında üye olduk. Türkiye bu8 dönemde büyüdü, kalkındı ve G 20 üyesi oldu. Bu toplantılara Türkiye üst seviyelerde katılıyor.Bu toplantının bir özelliği var. 1 Aralık'tan itibaren G 20'nin dönem başkanlığı Türkiye'ye geçiyor. Önümüzdeki sene çok önemli gündemlerin olduğu G 20 toplantılarını Türkiye'de yapacak.B u Türkiye için çok önemli bir dönem olacak.

"KORDİNASYONU BAŞBAKAN SAĞLIYOR"
Kararlılık ve niyet yenilemesi bu yürüyen çalışmalarının devamı anlamına gelir.Yasadan sonra çözüm sürecindeki çalışmaları koordine etmek üzere yeni bir düzenleme yapıldı. Bütün yetki Bakanlar Kurulu'na verildi.Bakanlar Kurulu Eylülde bu konuda takvimini belirledi. Bu konuda genel olarak korrdinasyonu sağlayan Başbakanımız. Her iki haftada bir toplantılar yapılıyor.

www.turkiyegazetesi.com.tr


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...