Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ebola'ya karşı 3 tedavi yöntemi denenecek

/ Kaynak: AA
Ebola'ya karşı 3 tedavi yöntemi denenecek

DÜNYA Haberleri  / AA

Sınır Tanımayan Doktorlar, Liberya ve Gine'de 3 tedavi yöntemi deneyecek

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) örgütü, Ebola salgınının görüldüğü Gine ve Liberya'daki merkezlerinde 3 tedavi yöntemi denemeye başlıyor.
MSF, internet sitesindeki yazılı açıklamasında, 3 merkezde yapılacak deneylerle etkili bir tedavi yöntemi bulmanın hedeflendiğini belirtti.
Deneyler, İngiltere'deki Oxford Üniversitesi, Fransa Ulusal Sağlık ve Tıp Araştırmaları Enstitüsü (INSERM) ve Belçika Antwerp Tropikal Tıp Enstitüsü'nün desteğiyle yapılacak.
Merkezlerde, deney aşamasındaki brincidofovir ilacı Liberya'nın başkenti Monrovia'da, favipiravir ilacı Gine'nin Gueckedou kentinde, kan ve plasmaya dayalı tedavi yöntemi de Gine'nin başkenti Konakri'de denenecek.
DSÖ'nün son verilerine göre, özellikle Batı Afrika ülkeleri Sierra Leone, Gine ve Liberya'da Ebola nedeniyle 5 binden fazla kişi öldü.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...