Avrupa Konseyi'nden Belarus'a çağrı

/ Kaynak: AA
Avrupa Konseyi'nden Belarus'a çağrı

DÜNYA Haberleri  / AA

Bakanlar Komitesi, Belarus'taki son idamın büyük üzüntüyle karşıladığını bildirdi ve idam cezasının kaldırılması çağrısı yaptı

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Belarus'ta Aleksander Grunow isimli kişinin idam cezasının infaz edilmesi üzerine bu ülkeye idam cezasını kaldırması çağrısında bulundu.
Komite tarafından yapılan yazılı açıklamada, Grunow'un idam edilmesinden duyulan üzüntü ifade edilerek, "Belarus yetkililerine en kısa zamanda idam cezası konusunda moratoryum ilan etmeleri ve daha sonra bu cezayı kaldırmaları" için çağrı yapıldı.
İdam cezasının insani olmadığı ve caydırıcı olamayacağı vurgulanan açıklamada, Belarus'un idam cezası uygulamasını sürdürerek Avrupa Konseyi değerlerinden giderek uzaklaştığı uyarısında bulunuldu.
Belarus, Avrupa'da hala idam cezası uygulayan tek ülke olarak biliniyor. Avrupa Konseyi, sürekli uyarılarına rağmen idam cezasını sürdürdüğü için Belarus ile üyelik müzakerelerini başlatmıyor.
Avrupa Konseyi, ABD'de idam cezasının kaldırılması için de sürekli kampanya yaparken, bu ülke yetkilileri nezdinde sürekli girişimlerde bulunuyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...