Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD: 'Bunlar sokak eşkıyası!'

ABD: 'Bunlar sokak eşkıyası!'

DÜNYA Haberleri

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Türkiye'de 3 askerlerinin başına çuval geçirilmesini sert sözlerle karşıladı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Steve Warren, İstanbul'da bir grubun 3 Amerikan askerinin başına çuval geçirmesiyle ilgili soruları yanıtladı. Saldırıyı "çirkin ve rahatsız edici" olarak tanımlayan Warren, saldırıyı düzenleyenlerle ilgili "görünen o ki sokak eşkıyaları" ifadesini kullandı.
Warren, "Bu saldırganlar, Türkler'in ve Türkiye'nin misafirperverliğine büyük bir gölge düşürüyor. NATO müttefiki Türkiye ile güçlü ilişkimizden memnunuz. Türkler'in acil ve etkin bir şekilde (olayı) araştıracağından eminiz" ifadesini kullandı.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüzü Jen Psaki'ye de günlük basın brifinginde aynı soru yöneltildi. Psaki, "USS Ross adlı geminin askerlerine yönelik bugünkü saldırıdan derin rahatsızlık duyuyoruz. Barışçıl eylem hakkını desteklerken, bu olay barışçıl protesto çizgisini aşarak şiddete ve tehdide dönüşmüştür" dedi.
ABD Donanması da İstanbul'da eyleme ilişkin yazılı açıklama yaparak, Türk yetkililer ve ABD Büyükelçiliği çalışanları ile olayı araştırdıklarını duyurdu. USS Ross'un İstanbul'a daha önceden planlanmış bir ziyarette bulunduğunu ifade edilen açıklamada, ABD askerlerinin herhangi bir yara almadan saldırganlardan kurtulmayı başardığı belirtildi. nbsp;
ABD'nin Ankara Büyükelçiliği de, "Türkiye'yi ziyaret eden üç Amerikalı askere yapılan saldırıyı gösteren videoyu son derece çirkin bulduğumuzu ifade ediyoruz. Bugün, İstanbul'da gerçekleştirilen bu saldırıyı kınıyoruz" açıklamasını yaptı.
nbsp;
Türkiye Dışişleri: Kınıyoruz

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, saldırı hakkındaki bir soruya verdiği cevapta, basında yer alan haberlerden, İstanbul'u ziyaret eden bazı ABD görevlilerine karşı, barışçıl protesto kisvesi altında, bir saldırı düzenlendiğinin anlaşıldığını belirtti. nbsp;
Bilgiç, söz konusu olaya ilişkin, "Hoş görülmesi mümkün olmayan bu saygısız eylemi kınıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri, Eminönü'nde bir grubun Amerikan askeri olduğu ifade edilen üç kişinin başına çuval geçirmesiyle ilgili görüntülerin bazı internet sitelerinde yer alması üzerine çalışma başlatmış, olayla ilgili Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi olduğu belirtilen 12 kişi gözaltına alınmıştı.

Kaynak: DHA ve Rudaw


nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...