Doğalgaz çalışmasında ortaya çıkan insan kemilleri şaşkına çevirdi

/ Kaynak: İHA
Doğalgaz çalışmasında ortaya çıkan insan kemilleri şaşkına çevirdi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / İHA

Adana'daki doğalgaz açlışmalarında ortaya çıkan insan kemikleri ve kafatası bölgedeki polisi de vatandaşı da hayrete düşürdü.

Adana'da sabah saatlerinde Reşatbey Mahallesi'ndeki İnönü Parkı'nda doğalgaz firması adına kazı yapan görevliler, 2 metre derinlikte toprak ile birlikte kemik parçaları çıktığını fark etti. Doğalgaz bölge regülatörü için açılan kuyuda 1'i yanmış 2 kafatası ve kemikler bulundu. Ortaya çıkan insan kemikleri görenlere hayrete düşürürken bir vatandaşın 'rahmetlinin dişi de sağlammış' demesi etraftakileri güldürdü. Edinilen bilgiye göre, olay merkez Seyhan ilçesine bağlı Tepebağ Mahallesi'ndeki İnönü Parkı'nda meydana geldi. İddiaya göre, doğalgaz bölge regülatörü yerleştirmek için dün İnönü Parkı içine doğalgaz yetkilileri iş makineleri ile kuyu açtı. Bugün sabah ise kuyunun etrafını beton ile çevirmek için 2 kalıp ustası gelip çalışmaya başladı. Kalıp ustası Mehmet Mangı (48) kuyuda kalıp çakmak için temizlik yaparken kafatası, çene ve kemikler buldu. Bunun üzerine hemen polisi aradı. Olay yerine gelen polisler çıkan çene kemiğini ve 1'si yanmış 2 kafatasını ve toprak içinde bulunan diğer kemikleri incelemeye aldı. Mangı, çalışma yaparken kemiklere rastladıklarını söyledi.
Doğalgaz çalışmasında ortaya çıkan insan kemilleri şaşkına çevirdi
"RAHMETLİNİN DİŞİ DE SAĞLAMMIŞ"

Bu arada, polislerin kuyuda çalıştığını gören meraklı vatandaşlar da hemen kuyunun etrafını çevirdi. Vatandaşlar hemen cep telefonlarının açıp kameralarıyla bir taraftan görüntü alırken bir taraftan da kuyudan çıkartılan çene ve dişleri incelemeye başladı. Bir vatandaşın dişlere bakıp "Rahmetlinin dişleri de sağlammış" demesi herkesi güldürdü.
Polis kuyunun etrafını güvenlik şeridi ile çevirip vatandaşları uzaklaştırmak istedi. Ancak meraklı vatandaşlar bir türlü uzaklaşmak istemedi. Polisin uzaklaşmak istemeyen vatandaşlara, "Arkadaşlar biz size söylemekten utanıyoruz siz bakmaktan utanmıyorsunuz ne var burada, ne kadar meraklısınız" diyerek uyardı. Polis meraklı vatandaşları uzaklaştıramayınca kuyunun etrafındaki güvenlik şeridini genişletti.
Doğalgaz çalışmasında ortaya çıkan insan kemilleri şaşkına çevirdi
İNÖNÜ PARKI ERMENİ MEZARLIĞIYMIŞ
Mezarın bulunduğu yerin 100-150 yıl önce Ermeni mezarlığı olduğu ancak daha sonra şehir büyüyünce mezarlığın iptal edildiği ve alanın İnönü Parkı haline getirildiği öğrenildi. Yetkililer şimdi mezardan aldıkları örnekleri Ankara Polis Kriminal Laboratuvarı'na götürerek inceleme başlatacak. İnceleme sonucunda kemiklerin ve kafataslarının kesin ne olduğu ortaya çıkacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...