Steinmeier, İsrail ve Filistin'i ziyaret edecek

/ Kaynak: AA
Steinmeier, İsrail ve Filistin'i ziyaret edecek

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya Dışişleri Bakanı, Kudüs'teki gelişmeler üzerine İsrail hükümeti ve Filistin yönetimiyle temaslarda bulunmak için hafta sonunda bölgeye gidiyor.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in, Ortadoğu'da gerilimin düşürülmesine katkıda bulunmak amacıyla hafta sonunda İsrail ve Batı Şeria'da temaslarda bulunacağı bildirildi.
Almanya Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgilere göre, Steinmeier, cumartesi günü İsrail'de hükümet üyeleri, siyasi parti yetkilileri ve sivil toplum temsilcileriyle bir araya gelecek.
Steinmeier'in pazar günü de Batı Şeria'ya geçerek Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmesinin planlandığı öğrenildi.
Diplomatik kaynaklar, ziyaretin Kudüs'teki son olayların ardından tırmanan gerilimin düşürülmesine katkıda bulunma amacını taşıdığını kaydetti.
Ziyarette, İsrail'in tartışmalara yol açan yeni yerleşim planları ve Gazze'de sürdürülebilir bir ateşkes çabalarının da ele alınacağını belirten Alman diplomatik kaynaklar, tırmanan gerilimin şiddet sarmalına dönüşmesinin önlenmesi, tarafların yeniden müzakerelere dönmesine dönük görüşmelerin yapılacağını söyledi.
Steinmeier'in İsrail ve Filistin'deki temaslarının ardından 17 Kasım Pazartesi günü Brüksel'e geçerek AB Dışişleri Konseyi'ne katılacağı ve temasları hakkında Avrupalı mevkidaşlarına bilgi vereceği ifade edildi.
Kudüs'te İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'yı kapatması ve 5 Kasım günü Mescid-i Aksa'ya girmesiyle başlayan olaylar, Filistinlilerle İsrail askerleri arasında intifadayı andıran çatışmalarla büyümüş, bölgede gerilim tırmanmıştı.
Batı Şeria'daki "Alon Shvut" Yahudi yerleşim biriminde pazartesi günü bir Filistinlinin üç İsrailliye bıçaklı saldırıda bulunduğu, olayda ağır yaralanan bir kadının daha sonra hayatını kaybettiği belirtilmişti.
Tel Aviv'deki Hahagana Tren İstasyonu'nda Filistinli bir kişi tarafından bıçaklandığı iddia edilen Almog Shilony de (20) tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...