CHP'li vekilden Dersim isyanı

/ Kaynak: AA
CHP'li vekilden Dersim isyanı

Politika Haberleri  / AA

CHP Hatay Milletvekili Eryılmaz Dersim olaylarının sorumlusunun CHP gibi gösterilmeye çalışıldığını öne sürdü.

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Dersim olaylarının sorumlusu olarak CHP'yi göstermeye çalışan bir grubun olduğunu gördüklerini belirterek, "Bu konu devleti ilgilendiren bir meseledir. Bunun ikide bir ısıtılıp ısıtılıp kamuoyunun önüne getirilmesinin siyasi amaçlı olduğunu düşünüyorum" dedi.
Eryılmaz, düzenlediği basın toplantısında, bazı velilerin, çocuklarının zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf olması yönünde talepte bulunduklarını söyledi.
Velilerin bu konuda hazırladığı ve kendisine ilettiği binlerce dilekçeyi, Milli Eğitim Komisyonu'na göndereceğini belirten Eryılmaz, devletin bütün dinlere eşit mesafede olması gerektiğini ifade etti. Eryılmaz, laik bir devlette herkesin baskı altında kalmadan dinini yaşaması gerektiğini vurguladı.
Eryılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın mevcut yapısı ile ülkede farklı inançtan olan insanlara hizmet etmediğini iddia etti.
"Diyanet amacını yitirmiş bir kurum olarak karşımızda duruyor" diyen Eryılmaz, gerçek laik bir ülkede Diyanet İşleri Başkanlığı'nın olmaması gerektiğini öne sürdü. Refik Eryılmaz, din işlerinin devletin işi olmadığını, herkesin vergileriyle finanse edilen Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sadece bir inancı finanse etmesinin toplumsal barışı bozabileceğini söyledi.
CHP'li Eryılmaz, 20 milyon Alevi'nin yaşadığı Türkiye'de Cemevi'nin ibadethane sayılıp sayılmayacağı konusunda tek belirleyicinin devlet olmasının kabul edilemeyeceğini belirterek, "Türkiye'de durum böyle ama Almanya'da bugün Anayasa'nın güvence altına aldığı Cemevleri ibadethane statüsüne kavuşturuldu" dedi.
Ortadoğu'da bugün kan gövdeyi götürüyorsa, Müslümanlar birbirini kesiyorsa, boğazlıyorsa bunun temel sebebi dinin siyasete alet edilmesidir" diyen Eryılmaz, Suriye'de 3.5 yıldır devam eden iç savaş nedeniyle bu ülke ile olan gümrük kapılarının kapandığını ve sınır illerindeki vatandaşların ekonomik olarak zor günler geçirdiğini kaydetti. Eryılmaz, Hükümetin bu soruna bir an önce çözüm bulması gerektiğini söyledi.
Refik Eryılmaz, CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, "Dersim konusunda özür dilemesinin" sorulması üzerine, "Dersim olaylarının sorumlusu olarak CHP'yi göstermeye çalışan bir grubun olduğunu görüyoruz. Bu konu devleti ilgilendiren bir meseledir. Bunun ikide bir ısıtılıp ısıtılıp kamuoyunun önüne getirilmesinin siyasi amaçlı olduğunu düşünüyorum" dedi.
Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...