TİKA'dan Moğolistan'a eğitim desteği

/ Kaynak: AA
TİKA'dan Moğolistan'a eğitim desteği

DÜNYA Haberleri  / AA

Moğolistan ile işbirliği kapsamında Ankara'da "Web Uygulamaları Geliştirilmesi" konulu eğitim programı düzenledi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) işbirliğinde "Moğolistan ile İstatistik Alanında İşbirliği Projesi" kapsamında Ankara'da "Web Uygulamaları Geliştirilmesi" konulu eğitim programı düzenlendiği bildirildi.
TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, teknik işbirliği kapsamında faaliyet gösterdiği ülkelerin kurum ve kuruluşlarında kurumsal kapasitenin geliştirilmesi ve mesleki eğitim programlarının düzenlenmesine ilişkin faaliyetlerine yoğun şekilde devam eden TİKA benzer faaliyetlerine Moğolistan'da da devam ediyor.
Bu çerçevede, TİKA ve TÜİK işbirliğinde "Moğolistan ile İstatistik Alanında İşbirliği Projesi" kapsamında Ankara'da "Web Uygulamaları Geliştirilmesi" konulu eğitim programı düzenlendi. Eğitim programına Moğolistan Milli İstatistik Ofisi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nın üç yazılım uzmanın katılımı sağlandı. Programda, TÜİK web uygulamalarına ilişkin yeni teknik bilgilerin sağlanması ve Türkiye'nin bilgi ve birikiminden faydalanılması hedeflendi.
Moğol uzmanlara TÜİK'in teşkilat yapısı, Bilişim Teknolojileri Daire Başkanlığı'nın proje ve faaliyetleri, bilgi toplama, işleme ve dağıtım faaliyetleri ile bu sistem hakkında bilgi aktarıldı. Ayrıca Harzemli Yazılım Geliştirme ve MEDAS sistemleri yerinde incelenerek Moğolistan'da uygulanmakta olan istatistiki bilgilerin toplanması ve dağıtımı hakkında tecrübe paylaşımı yapıldı.
Moğol uzmanlar ayrıca TÜİK Bilişim Teknolojileri Daire Başkanlığı'ndan web yazılım yoğunluğunun denkleştirilmesi, dağıtılması ve bilgi havuzunun kümelenmesi yöntemleri hakkında detaylı bilgi aldı. Büyük çapta sayımlar ve araştırmalar esnasında web yazılımın güvenliğinin sağlanması ve bunun için ihtiyaç duyulan malzeme ve ekipmanların teknik özellikleri ve gizliliği konularında danışmanlık hizmeti de konuk uzmanlara sağlandı.
Moğolistan Milli İstatistik Ofisi uzmanları, TİKA'ya teşekkürlerini ileterek web uygulamaları konusunda edindikleri bilgileri Moğolistan genelinde her yıl yapılan hayvan sayımında uygulayacaklarını bildirdi.


Foto: Shutters Stock

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...