Doğu'da büyük ayıklama! Çözümü dinamitleyen gidecek

Doğu'da büyük ayıklama! Çözümü dinamitleyen gidecek

GÜNDEM Haberleri

Kobani olaylarında ateşin üstüne benzin döken paralel polisler bölgeden uzaklaştırılacak

Terör örgütü PKK'ya sempati duyan öğretmenler de tek tek tespit edilerek gönderilecek. Hükümet ile HDP arasındaki çözüm süreci gerginliği son açıklamalar üzerine geride kaldı. Çözüm Süreci Kurulu toplantısında da Doğu ve G.Doğu'da kamu düzenini sağlamak için alınacak tedbirler görüşüldü. 'Paralel Yapı' ve PKK'nın başka devletlerle iş tutmaya başladığı tespiti yapıldı. Örgütün silah kullanmak için fırsat kolladığına dikkat çekildi. nbsp;

Ateşe benzin döküyorlar

'Çözüm'ü sabote etmeye yönelik planları boşa çıkarmak için 'kamu'ya yönelik bir dizi tedbir alınacak. Bunlardan ilki, göstericileri tahrik ederek isyan ateşinin üzerine benzin döken 'Paralel Yapı'ya yakın polislerin ayıklanması. Diğeri ise PKK ile iş birliği yaparak öğrencileri sokağa döken okul müdürleri ve öğretmenlerin hızla bölgeden uzaklaştırılması. nbsp;


Olayları büyüten paralel yapıya yakın polisler, çocukları sokağa iten öğretmenler ve okul müdürleri görevden alınacak. Silah kullanmak için fırsat kollayan PKK'ya fırsat verilmeyecek.Kobani bahanesiyle çıkarılan 6-7 Ekim olayları ile bir kırılma yaşayan çözüm süreci taraflardan gelen karşılıklı açıklamalarla yeni bir diyalog ortamını oluştururken, hükümet de bölgeye yönelik alınacak tedbirleri belirledi. Buna göre kamu düzeni sağlanırken, 'paralel yapı'ya yönelik de büyük bir 'ayıklama' operasyonu yapılacak.Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında önceki gün düzenlenen Çözüm Süreci Kurulu toplantısında atılması gereken adımlar değerlendirildi. Toplantıda, "Bu adımlar pazarlık konusu yapılamaz. Öcalan'ın pozisyonunda bir değişiklik yok. Öcalan tarihi fırsatı bozarak risk almak istemiyor. Çözüm süreci artık başladığı noktadan daha fazla bir boyuta ve kapsama ulaştı. 6-7 Ekim olaylarını İmralı değil bölge insanının iradesi bitirdi. Örgüt artık silah bırakmak istemiyor. Bölgede PKK kendi silahını meşrulaştırmak istiyor" görüşleri dile getirildi.

Her senaryoya karşı plan hazırlayan hükümetin bu noktadan sonraki öncelikleri şöyle sıralandı: "Bölge insanının güvenliğini sağlamak. Bölgedeki paralel yapıyı tasfiye etmek. Kamu düzenini sağlamak. İstihbaratın daha etkin olmasını sağlamak. Olaylar sırasında bazı polislerin panzerle park halindeki araçları yanan araçların yanına sürüklediği görüntüleri var. İstihbaratın elinde buna benzer çok sayıda görüntü bulunuyor. Paralel yapı Türkiye'nin düşmanı olan herkesle işbirliği yapma niyetinde. Bunlara izin verilmeyecek. Bölgede paralel yapıya mensup olduğu düşünülen güvenlik görevlileri uzaklaştırılacak. Bu süreçte Milli Eğitim Bakanlığına da görev düşecek. Çünkü bölgede PKK'ya yakın okul müdürleri ve öğretmenler bulunuyor. Bunlar da görevden alınacak. 15-16 yaşındaki çocukları sokağa çıkaranlar bulunup ayıklanacak. Silaha sarılmak için fırsat kollayan PKK'ya fırsat verilmeyecek. Kobani olaylarından sonra pozisyon üstünlüğü hükümetin eline geçti. Bu üstünlük sonuna kadar kullanılacak."
Yücel KAYAOĞLU


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...