Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Güllüce'den Amerikan başkana tarih dersi!

/ Kaynak: İHA
Güllüce'den Amerikan başkana tarih dersi!

MAGAZİN Haberleri  / İHA

Konya'da katıldığı programda konuşan bakan Güllüce, 200 yıllık Amerika tarihine esprili bir yaklaşımda bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Konya'da katıldığı bir programda, geçmiş yıllarda gerçekleştirdiği bir Amerika ziyaretinde kendisine anlatılan 200 yıllık tarih için 'Benim köyümdeki dedemden kalan ahırın yapılışı üzerinden 235 sene geçmiş' şeklinde esprili bir yorumda yaptı.
AMERİKAN BELEDİYE BAŞKANINA TARİH DERSİ
Geçmiş yıllarda Amerika'ya yaptığı bir ziyaretten bahseden Bakan Güllüce, 'Ben belediye başkanıyken Amerika'nın bir şehrine gittim. Belediye başkanı aldı bizi tarihi yerlere götürdü. Adam başladı bize tarihi nutuk atmaya. Oranın ne kadar tarihi bir şehir olduğunu anlattı. Zaten senin geçmişin 200 sene. Her tarafın tarih olsa ne olacak. Ama bize öyle bir hava atıyor ki aklınız durur. O zaman dedim bak mister; 'Türkiye'den birisi geldiği zaman sakın ne tarihten bahset ne de tarihi binadan... Benim babam Erzurum'daki Güllüce Köyündendir. Geçenlerde bu köye gittiğimde dedemden kalma ahırı gördüm. Ahırın üzerinde yapım tarihi var. Ahırın yapılış tarihinden bu yana 235 sene geçmiş. Biz o ahıra tarihi demiyoruz. Onun için Türkiye'den biri geldiği zaman sakın tarihten bahsetmemesi gerektiğini anlattım. Teknolojiden, uzaydan bahset ama tarihten bahsetme' dedim' ifadelerini kullandı.
Bakan Güllüce'nin bu yorumları salonda kahkaha atılmasına yol açtı.

MAGAZİN
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...