Davutoğlu: Önlem alınmazsa IŞİD gider başkası gelir!

Davutoğlu: Önlem alınmazsa IŞİD gider başkası gelir!

Politika Haberleri

G-20 Zirvesi için Avustralya'da bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu zirveye dair değerlendirmelerde bulundu.

İşte o konuşmadan satır başları

Hala dünya çok kapsamlı bir kriz anaforunda. Bunu aşabilmek için çok ciddi reformlar yapılmalı. Bu kapsamlı soruna kapsamlı bir yanıt verme sorumluluğu ile karşı karşıyayız. G 20 bir istişari forum. Burada alan kararlar dünya ekonomisini yönlendiren normları ortaya koyuyor.Kalkınmayı destekleyebilmek açısından ticaret konusunu gündemde tutacağız. Sosyal sorunların çözümünde reel sektöre duyulan ihtiyaç söz konusu. Bizim burada öne çıkaracağımız konulardan biri de kobiler.
"BURAYA HAZIRLIKLI GELDİK"
Türkiye'nin önümüzdeki dönemde kapsamlı bir strateji gündeme getirecek, biz buraya hazırlıklı geldik.Küresel alanda yüzde 2 başarı sağlamak adına yenilikler yapacağız. Türkiye'ye döner dönmez makro ve mikro ekonomik reformlara yer vereceğiz.Hem bu senenin G 20'inin şu ana kadar gelen gündemi ele alınacak, hem Türkiye önümüzdeki dönemdeki başkanlığı ile ilgili tavrını diğer ülkelerle paylaşacak. üçüncü bir boyut da ikili görüşmelerle siyasi ve ekonomik sorunlar ele alınacak.
"EKONOMİK SORUNLAR SİYASİ SORUNLARDAN AYRILAMAZ"
G 20 ekonomik bir zirvedir ama şimdiye kadar ekonomi dışında önemli siyasi konular da konuşuldu. Bu sene de konuşulacaktır.Biz prensipte bunun doğru olduğunu nbsp;düşünüyoruz. Dünya üzerindeki hiç bir ekonomik sorun siyasi sorunlardan ayrılamaz.Bazı ülkeler G 20'nin daha teknik ve finansal bir zirve olarak kalması gerektiğini söylüyor, bizim gibi bazı ülkeler de siyasi sorunların da ele alınmasını istiyor. Ama her halukarda siyasi sorunlar burada konuşuluyor .Bu arada yeni bir format yok ama biz Türkiye olarak önümüzdeki dönemde özellikle nbsp;enerji konusunun işlenmesini istiyoruz.
ABD'NİN POLİTİKA DEĞİŞİKLİĞİ HABERLERİ
Yarın Obama ile görüştüğümüzde bu konuyu ele alacağız. Ben de haberi okudum ve bu doğru bir yaklaşımı yansıtıyor. Biz başından beri entegre çözümü önerdik. Suriye;'deki sorun sadece, törör ve siyasal bir sorun değildir. Özellikle son aylarda IŞİD'in açtığı tehditten dolayı bir odaklanma söz konusu. IŞİD bizim içinde büyük tehdit, ama bundan önceki yıllarda IŞİD yoktu. Bunlar neden ortaya çıktı. Esad'ın oluşturduğu istikrarsızlık ortamından faylanarak çıktılar. Eğer burada çözüm bulunmazsa IŞİD gider başka bir terör örgütü gelir.Biz güvenli bölgeyi 2011'de önermiştik. Ve güvenli bölge olsaydı şu an bu noktada olunmazdı. Burda sorun Esad rejimi.

www.turkiyegazetesi.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...