Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Ölürsün' deyip 6 ay ömür biçtiler, pes etmedi ve yendi!..

/ Kaynak: DHA
'Ölürsün' deyip 6 ay ömür biçtiler, pes etmedi ve yendi!..

YAŞAM Haberleri  / DHA

Yumurtalık kanserine yakalandıktan sonra 2 kez ameliyat olan, doktorların 6 ay da ömür biçtiği emekli öğretmen pes etmedi ve hastalığı böyle yendi.

Adana'da, yumurtalık kanserine yakalanıp 2 kez ameliyat olmasına karşın bir türlü sağlığına kavuşamayan emekli öğretmen 41 yaşındaki Mehtap Sağlam, 1 ay önce kendisine 6 ay ömür biçen doktorların 'Yine ameliyat olursan yaşayamazsın' uyarısına rağmen Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nde yeni bir yöntemle yapılan ameliyatla iyileşti. Karın bölgesinden 20 santimetre çapında tümör çıkartılan Sağlam, çok özlediği öğrencilerine kavuşmak istediğini söyledi.Kozan İlçesi'nde, 17 yıl sınıf öğretmenliği yapan 1 çocuk annesi Mehtap Sağlam'a, 2011'de karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede yumurtalık kanseri teşhisi konuldu. Tedavi olmak için Ankara'daki özel bir hastaneye giden Mehtap Sağlam, ameliyat oldu. İyileşmeyi beklerken rahatsızlığı nükseden Mehtap Sağlam, 6 ay sonra aynı hastanede yeniden ameliyat edildi. Adana'ya dönerek sağlığına kavuşmayı bekleyen Mehtap Sağlam, kontrol için gittiği bir hastanede yapılan kontrolde kanser hücrelerinin yumurtalıkların yanı sıra rahim, leğen kemiği, dalak ve kalın bağırsak ile karın zarına da sıçradığını öğrendi. Sağlığına kavuşmak için mücadele eden Mehtap Sağlam, rahatsızlığı nedeniyle çok sevdiği mesleğine veda edip malulen emekliye ayrıldı.
Yaklaşık 1 ay önce gittiği hastanede doktorların tıbben çok yapılacak bir şey olmadığı gerekçesiyle 3 ile 6 ay arasında ömür biçtiği Mehtap Sağlam, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Servisi'ne gelerek tedavi olmak istediğini bildirdi. Yapılan muayenenin ardından salı günü Prof. Dr. Cem Kaan Parsak, Uzman Dr. Özgül Düzgün ve Kubilay Dalcı tarafından ameliyata alınan Mehtap Sağlam'ın, kanserin yayıldığı karın bölgesine de ameliyat esnasında sıcak kemoterapi uygulandı. Karın bölgesinden bir bebek büyüklüğündeki 20 santimetre çapında kanserli tümör çıkartılan Mehtap Sağlam, sağlığına kavuştu.
'Ölürsün' deyip 6 ay ömür biçtiler, pes etmedi ve yendi!..
'YAŞAYAMAZSIN DEDİLER'

İyileşmeyi beklerken doktorların 6 ay ömür biçtiğini, 'Seni ameliyat edersek ölürsün, yaşayamazsın' dediklerini belirten Sağlam, "
"Ben çare ararken, Prof. Dr. Cem Kaan Parsak'a ulaştım. Hocamız ameliyata karar verdi. Ameliyat esnasında sıcak kemoterapi uyguladılar. Adana'da ilk kez yapılan bu yöntemin çok önemli olduğunu biliyorum. Kendimi şimdi çok iyi hissediyorum. Yürümeye başladım. Emekli olunca hayat damarlarımdan birisi koparıldı gibi. Tekrar iyileşip mesleğime dönmeyi isterdim. İyileşip yine o sıralarda görev yapmak istiyorum. O sıcaklığı, çocuklarımda portakal çiçeği kokusunu yine duymak istiyorum" dedi.

'YAŞAM SÜRESİ 10 KAT ARTTI'

Yaptıkları tedaviyle ilgili bilgi veren Prof. Dr. Cem Kaan Parsak ise, Mehtap Sağlam'ın yaklaşık 1 ay önce gittiği hastanede artık kemoterapiye de yanıt vermediğini belirtti. Parsak, "Hastamıza 3 ile 6 ay arasında yaşam süresi kaldığı öngörülmüş. Burada cerrahi onkoloji alanında uzman ekiple ameliyat ettik. Ameliyat için açtığımız karın bölgesinde bölgemizdeki hastanelerde ilk olarak yapılan 'sıcak kemoterapi' denilen yöntemi de kullanarak yaşam süresini 10 kat arttıran başarılı bir operasyon gerçekleştirdik. Hastamızın sağlığı şimdi çok iyi."

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...