Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'nin en büyüğü Tüpraş

Türkiye'nin en büyüğü Tüpraş

Ekonomi Haberleri

Özel sektörün öncü şirketleri ödüllendirildi. Bu yıl 17'ncisi düzenlenen "Türkiye'nin En Büyük 500 Özel Şirketi Araştırması"nda Tüpraş birinci oldu.

Vodafone ana sponsorluğunda Capital tarafından gerçekleştirilen araştırma sonucunda, Türkiye'nin en büyük özel şirketi Tüpraş olurken, ikinci sırada Petrol Ofisi, ardından Türk Hava Yolları yer aldı. Cirosunu en fazla artıranlar Ewe Enerji, Odaş, Genpower Jeneratör oldu. En çok kâr eden şirketler Turkcell, Anadolu Efes ve Enka İnşaat olarak sıralanırken, kârını en fazla, Balıkesir Elektromekanik, Hugo Boss Tekstil ile Zorluteks artırdı. Türkiye'nin en çok ihracat yapanları Tüpraş, Ford Otosan, Arçelik; ihracatını en fazla artıranlar Akyürek Tüketim Ürünleri, Eti Bakır, Kerim Çelik; En çok istihdam sağlayanlar Türk Telekom, Arçelik, BİM Birleşim Mağazalar ile LC Waikiki Mağazacılık oldu. İstihdamını en çok artıran şirket ödüllerini Esan Eczacıbaşı, Aksa Jeneratör, Limak Yatırım'ın aldığı törende, Kıraça Holding Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç da 'Onur Ödülü'ne layık görüldü. nbsp;Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin 2013 bilanço rakamlarına göre cirosunun 755 milyar 340 milyon lira olduğu açıklanan gecede konuşan Vodafone CEO'su Gökhan Öğüt, Türk ekonomisinin büyümesine katkılarından dolayı bu şirketlere teşekkür etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...