Devlerin iş dünyasına yeni başkan Türkiye'den

Devlerin iş dünyasına yeni başkan Türkiye'den

Ekonomi Haberleri

Gelişmiş ülkelerin iş dünyası kolu olan B20'nin dönem başkanlığını TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu devraldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, G20'nin iş dünyası kolu olan B20'de dönem başkanlığı görevini devraldı. TOBB'dan yapılan açıklamaya göre, B20 Avustralya Başkanı Richard Goyder, G20 Liderler Zirvesi ve B20 toplantılarına katılmak üzere Avustralya'da bulunan Hisarcıklıoğlu'na görevi devretti. Devir teslim sonrası B20 temsilcileri ile bir araya gelen Hisarcıklıoğlu, "Görevi başarıyla yerine getirmek adına uzun süre önce çalışmalara başladık. Son birkaç aydır da çalışmalarımıza hız kattık. Ülkemizin G20 ve B20 dönem başkanlığının sadece G20 üyeleri için değil, tüm ülkeler için verimli olacağına inanıyorum. B20 sürecine elimizden geldiğince iş dünyası liderlerini dahil etmemiz gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.
Hisarcıklıoğlu, B20 Türkiye'nin tüm yıla yayılacak ve yaklaşık 5 bin iş dünyası liderini Türkiye'ye getirecek etkinliklerin planlamasıyla ilgili çalışmaların da devam ettiğini, ilk 6 çalışma alanının kesinleştiğini bildirdi. Avustralya dönem başkanlığında uluslararası ticaret, altyapı ve yatırımlar, finansman, istihdam ve yolsuzlukla mücadele olmak üzere 5 çalışma alanı bulunduğunu ve bu alanlarda çalışmaların sürdürüleceğini kaydeden Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin B20'ye en önemli katkısının "KOBİ'ler ve Girişimcilik" alanında yeni bir görev gücü kurulması olacağını belirtti. Hisarcıklıoğlu, B20'yi sadece büyük ve çok uluslu şirketlerin tekelinden çıkaracaklarını, KOBİ'lerin de G20'nin desteğine ihtiyacı olduğunu ifade etti. B20 Dönem Başkanlığını Hisarcıklıoğlu'na devreden B20 Avustralya Başkanı Richard Goyder de Türkiye'ye başarılar dileyerek, destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.
B20 nedir?
2008'de yaşanan küresel krizin devam etmesi nedeniyle bu süreçte sadece G20 ülkelerinin liderlerinin değil, ekonominin çarklarını döndüren G20 ülkelerinin iş dünyasının da müzakere sürecine dahil olması ve liderlere görüşlerini aktarması gerekli görüldü. Bu ihtiyaçtan doğan B20 oluşumunun ilk zirvesi 2009 yılının mart ayında Londra'da gerçekleştirilen G20 zirvesiyle birlikte yapıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...