Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yeşilçam'ın 100. yılı efsane isimleriyle Aliağa'da kutlandı

/ Kaynak: İHA
Yeşilçam'ın 100. yılı efsane isimleriyle Aliağa'da kutlandı

MAGAZİN Haberleri  / İHA

Yeşilçam'ın efsane oyuncuları Türkan Şoray, Ediz Hun, Filiz Akın gibi isimler İzmir'de Türk sinemasının 100. yılı etkinlikleri kapsamında biraraya geldi

Unutulmaz oyuncular, Türk sinemasının 100. yılını İzmir'in Aliağa ilçesinde kutladı. Program, adeta yıldızlar geçidine sahne oldu. Etkinliğe Türkan Şoray, Ediz Hun, Filiz Akın, Sümer Tilmaç, Cengiz Sezici, Yusuf Sezgin, Ertem Göreç, Agah Özgüç, Yılmaz Atadeniz, Yavuz Işıklar gibi oyuncuların yanı sıra genç aktör ve aktrisler de katıldı. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören unutulmaz oyuncular, zaman zaman zor anlar yaşadı.


Aliağa Enka Salonu'nda düzenlenen kutlama etkinlikleri, Ressam İbrahim Enez'in koleksiyon sahibi Necdet Arıkan'a ait "Türk Sinemasının Film" afişlerinden oluşan yağlı boya resim sergisinin gezilmesiyle başladı. Sergide yer alan 80 eseri tek tek inceleyen efsane sanatçılar, bir zamanlar rol aldıkları filmlerin afişlerini incelerken duygulu anlar yaşadı.


EDİZ HUN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Afişlerde yer alan birçok oyuncunun hayatını kaybettiğini hatırlatan Ediz Hun, "Biz bu filmleri zamanında çok zor şartlar altında çektik. Bu eserlerde yer alan meslektaşlarımın çoğu hayata veda etti. Duygulanmamak elde değil" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.
FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Türk sinemasının 100. yılı vesilesiyle sinemaya emek vermiş değerli sanatçıları Aliağa'da misafir etmekten büyük onur ve mutluluk duyduğunu söyledi. Başkan Acar, efsane oyuncuları iki yıl sonra tekrar Aliağa'ya davet edeceklerini ifade ederek, "Gönül isterdi ki siz değerli sanatçılarımızı bugün kültür merkezlerinde, sinema salonlarında ağırlayalım ancak sizlere buradan söz veriyorum. Sizleri 2 yıl sonra Aliağa'ya yeniden davet edeceğim ve bir dahaki sefere sizleri Aliağa'ya yakışır güzellikte bir kültür merkezinde ağırlayacağız. Bu konuda Kültür Bakanlığımızdan da destek istiyoruz" dedi.


Başkan Serkan Acar'dan sonra konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Nihat Gül ise, Aliağa'ya kültür merkezi yapımı konusunda destek sözü verdi.


FİLİZ AKIN: "SİNEMA YÜZYILLIK BİR AŞK"


Açılış konuşmalarının ardından Türk sinemasına gönül vermiş sanatçılara 'yaşam boyu onur' ödülleri verildi. Yeşilçam'ın unutulmaz oyuncusu Filiz Akın, sinemanın yüzyıllık bir aşk olduğunu dile getirerek şu ifadelere yer verdi:


"Burada birçoğunuz belki bizim filmlerimizle büyüdü. Bizimle aynı yaşta olanlar, bizimle aynı tutkuyu yaşadılar. Bizim olduğumuz dönemde fazla eğlence olmadığı için sinemaseverlerle aramızda çok büyük tutkular oluştu. Tüketim toplumuna geçince kaybettiğimiz birtakım değerler var. Masumiyet gibi, romantizm gibi, aile ilişkileri gibi. Bunların simgesi olarak bize verdiğiniz değer için hepinize çok teşekkür ediyorum."


TÜRKAN ŞORAY: "İYİ Kİ SİNEMA SANATÇISI OLDUM"


Türk sinemasının sultanı olarak bilinen Türkan Şoray da geceye katıldığından dolayı mutlu olduğunu söyledi. "İyi ki sinema sanatçısı oldum" diyen Şoray, "Burada bir kez daha sinemanın gücünü hissediyoruz. Kutsal bir mesleğimiz var, iyi ki sinema sanatçısı oldum. Aliağa'da böyle bir kültür etkinliğinin gerçekleşmesi çok güzel bir şey" dedi.


Gecede Sinema Senfoni Orkestrası Grubu da Yeşilcam'ın unutulmaz şarkılarını seslendirdi. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ın Türkan Şoray ile dansı ise katılımcılardan yoğun alkış aldı. Gecenin sonunda, efsane oyuncular vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

MAGAZİN
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...