Royal Halı, Trabzonspor'a geçit vermedi

Royal Halı, Trabzonspor'a geçit vermedi

SPOR Haberleri

Türkiye Basketbol Ligi'nde Royal Halı Gaziantep, Trabzonspor Medical Park'ı 77-69 yendi.

Karataş Spor Salonundaki karşılaşmaya ev sahibi ekip, kadroda yeni transferi Andreas Glyniadakis'i de soyundurdu.Daha maçın ilk dakikalarından itibaren tarafların karşılıklı sayı bulduğu ilk periyotun sonlarına doğru rakibinin hatalarını iyi değerlendiren Trabzon temsilcisi, ilk periyodu 17-20 önde tamamladı.


İkinci periyoda öne geçmek için çıkan Royal Halı Gaziantep, Ruzıc ve Williams gibi uzun oyuncuları sayesinde bu çeyrekte rakibine karşı başarılı bir savunma yaptı. Trabzon Medical Park'ın kayıplarını iyi değerlendiren Gaziantep ekibi, özellikle devrenin son 3 dakikasında farkı açıp, soyunma odasında 12 sayılık farkla gitti: 45-33.


Üçüncü periyotta bordo-mavili ekip, aradaki farkı eritmek için çaba gösterdi. Zaman zaman bu konuda başarılı olan konuk ekip, farkı eritti. Son dakikaya aradaki farkı 7'ye düşürerek (55-48) giren Trabzon ekibi, ev sahibi takımın formasını terleten Higgins'in 3'cülüğüne karşı koyamadı ve 3. periyot 58-48 ev sahibi takımın üstünlüğüyle son erdi.


Maçın son çeyreğinin ilk dakikalarında her iki takım da karşılıklı sayılar buldu. Yakaladığı serbest atışlarını değerlendirmekte güçlük çekse de rakibine karşı iyi bir oyun ortaya Trabzon temsilcisi, son 4 dakikaya girildiğinde farkı 5'e indirdi: 65-60. Maçın kalan dakiklarında her iki takımda galibiyet için rakibine üstünlük kurmaya çalıştı ancak Lorbek'in'lük atışlarıyla Williams'ın başarılı top çalmaları ev sahibi ekibin gülen taraf olmasını sağladı.


Trabzonspor Medical Park'ın tüm çabalarına rağmen, Royal Halı Gaziantep salondan 77-69 galip ayrıldı.

Royal Halı Gaziantep: 77 - Trabzonspor Medical Park: 69

Salon: Karataş

Hakemler: Rüştü Nuran, Altup Köselerli, Kerem Baki

Royal Halı Gaziantep: Harris 12, Lorbek 5, Ruzic 7, Williams 10, Colloway 23, Glyniadakis 4, Higgins 12, Erden, Can Uğur, Altan 4

Trabzonspor Medical Park: Bost 3, Hardy 16, Velickovic 9, Marshall 9, Lawal 14, Yunus 1, Stıpanovic 9, Alper 8, Nusret,

1. periyot: 17-20

Devre: 45-33

3. periyot:58-48

5 faulle çıkanlar: 33.10 Williams, 35.28 Higgins (Royal Halı Gaziantep), 39.27 Velickovic (Trabzonspor Medical Park)


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...