Bakan Kılıç'tan A Milli Takımımız'a destek

Bakan Kılıç'tan A Milli Takımımız'a destek

SPOR Haberleri

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kazakistan maçı öncesinde A Milli Futbol Takımımız'a destek oldu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, A Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda yarın Kazakistan ile yapacağı maçta, yeni bir başlangıcın adımlarının atılmasını umut ettiğini söyledi.

Kanal 24'te canlı yayınlanan "Anlık Skor" programına katılan Kılıç, spor gündemi ve gençliğe ilişkin çalışmaları konusunda soruları cevapladı.

A Milli Futbol Takımı'nın Brezilya ile yaptığı maçın Türkiye'nin tanıtımı için önemli bir organizasyon olduğunu kaydeden Kılıç, "Skorun 4-0 olması bizi üzdü tabii. Olmasa daha iyiydi. Taraftar daha çok üzüldü. Teknik kadro ve oyuncular neden böyle olduğunun analizini mutlaka yapmıştır. Fatih hoca eminim ki, şu anda yarınki maç için hazırlıklarda, eksiklerin hepsini masaya yatırmış, futbolcularla bunu konuşuyordur ve taktiksel çalışmaları yapıyordur" dedi.

Sabırlı olmak gerektiğini vurgulayan bakan Kılıç, başarıyı herkesin sahiplendiğini ama başarısızlık durumunda herkesin birini suçlamak üzere hareket ettiğini anlattı. Alınan sonuçların güzel olmadığını ama bunu teknik kadro ve futbolcuların da istemediğini, en büyük üzüntüyü onların yaşadığını ifade eden Kılıç, "Ay-yıldızlı forma için terleyen, sonucunu alamayan o kardeşlerimiz üzülüyor. Ben inanıyorum ki Kazakistan maçında yeni bir çıkışın, yeni bir başlangıcın adımları atılır, ümit ediyorum" diye konuştu.

Bakan Kılıç, taraftarın da desteğiyle yakın zamanda iyi bir çıkış yakalanacağına inandığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Aldığımız sonuçlara bakarak şunu söylemek gerekir. Milli takımımız istediğimiz noktada değil. Bunu tartışmaya gerek yok. Şu anda milli takımımızın başındaki teknik karo, içindeki futbolcular ve yönetiminden sorumlu federasyon da bunu istemez. Eksiklerin tespiti noktasında onlar da çalışmalarını yaptı. Hem Kulüpler Birliği hem federasyon başkanımız ve yönetimiyle dün bir aradaydık. Bazı konular var, konuşulan, dile getirilen, daha iyi olması gereken. Ama şunu da unutmamalıyız, tek bir noktanın üzerinden yürümemeliyiz, bu kolektif bir şey. Takımlarımızın ortaya koyduğu futbol da bunun içerisinde önemli. Şuna inanıyorum, bizim insanımız böyle bir noktadan sonra destek olması gerektiğini bilir ve destek olmak da ister. Bunu da en açık bir şekilde dile getirir. İnanıyorum ki çok yakın zamanda iyi bir çıkış yakalarız."


- "Kulüpler elektronik bilete karşı değil"




Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, kulüplerin elektronik bilete karşı olmadığını, sistemin daha verimli işlemesini istediklerini ifade etti.

Teknik eksikliklerin hızlı şekilde düzeltileceğine inandığını belirten Bakan Kılıç, "Elektronik biletin bir amacı var. Bunu gözardı edemeyiz. Sistemin de taraftar için en rahat şekilde uygulanabilir olması lazım. Bazı eksiklikler var. Bunlar teknik eksiklikler. Onlar (kulüpler) elektronik bilete karşı değiller. Şikayet, bu sistemin daha verimli bir şekilde işlemesi yönünde" diye konuştu.

Açıklamaların atmosferi etkilediğini, herkesin biraz daha dikkatli olması gerektiğini anlatan Kılıç, bir camianın, spor kulübünün yöneticisinin, camiaya ve kamuoyuna karşı sorumlulukları bulunduğunu kaydetti. Akif Çağatay Kılıç, şunları söyledi:

"Çıkıp da her istediğimizi söylemek doğru bir yaklaşım değil. Bugünleri bir başlangıç olarak kabul edelim. Olumsuzluklara karşı hep beraber mücadele edelim. Biz de her türlü desteği verelim. Emniyetimiz de çok ciddi tespitler yapıp, reaksiyon gösteriyor. Savcılarımız da lütfen bu konuda gerekli hassasiyeti göstersin. Emniyetin tespitleri doğrultusunda kendilerine getirdikleri bilgileri iyi değerlendirsinler.

Şiddetin aması, pardonu olmamalı. Ailesiyle çocuğuyla stada gitmek isteyen insanlarımız var ama gidemiyorlar. Onlar da en az o maçları takip etme hakkına, tüm diğer seyirciler kadar sahipler. Tabii ki takımlarını destekleyecekler, takımları için tempo tutacak, tezahürat yapacaklar. Bizim 'Şu veya bu sebeple' demememiz lazım. Manisa'daki TFF Süper Kupa maçında elektronik bilet uygulaması yoktu. Maalesef ilk kez açıklıyorum, muşta atıldı sahaya."

Stat kapasitesinin çok üzerinde elektronik bilet satan kulüpler bulunduğunu kaydeden Kılıç, tribünlerin boş kalmasının nedeninin başka taraftarlarda da aranması gerektiğini belirtti.

Kılıç, tribünlerin dolması konusunda gündüz maçlarının da faydalı olabileceğini kaydetti.


- "Spora 250-260 milyon liralık destek"


Bakan Kılıç, yatırımları dışında, spora Türkiye kadar kaynak aktaran başka bir ülke bulunmadığını ifade etti.

Tesisleri sporcularla doldurmak gerektiğini, burada federasyonlara, kulüplere, il müdürlüklerine, herkese sorumluluk düştüğünü anlatan Kılıç, şöyle konuştu:

"Şu anda Türkiye kadar sporuna, spor camiasına, aktivitelerine, federasyonlarına maddi kaynak aktaran başka bir ülke yok. Sadece federasyonlara yıllık anlamda verdiğimiz destek 250-260 milyon lira. Yatırımları saymıyorum. Çok ciddi bir tesisleşme hamlesi içindeyiz. Tesis yapma yetmez. O tesisin içinin dolması lazım. Onu kullanmazsanız bir anlamı olmaz. O tesisleri doldurmak, federasyonlarımızın, kulüplerimizin, il müdürlüklerimizin, bizim, hepimizin sorumluluğunda. Ancak bu kaynakların verimli şekilde kullanılması, doğru şekilde kullanılmasında sıkıntı var. Bunu aşmamız gerekiyor."


- "Gençlik merkezlerindeki üye sayısı 700 bini geçti"


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ülke genelinde gençlik merkezlerindeki üye sayısının 700 bini geçtiğini bildirdi.

Gençlik çalışmalarının, bakanlığın görev alanı içerisinde en önemli konuların başında geldiğini aktaran Kılıç, Türkiye'de ücretsiz faaliyet gösteren 182 gençlik merkezi bulunduğunu, 100 merkezin de proje ve inşaat aşamasında olduğunu kaydetti. Kılıç, bu yaz mevcut 17 gençlik kampında ise 35 bini aşkın genci misafir ettiklerini bildirdi.

Hacettepe Üniversitesi Doping Kontrol Merkezi'ne, Dünya Anti-Doping Ajansı'nın (WADA) yeniden akreditasyon vermesiyle ilgili çalışmalarının sürdüğünü anlatan Kılıç, "Numune sayısının gelmesi gereken belli bir seviye var. İnşallah 2015 başında yakalamış olacağız ve tekrar merkezimiz akredite bir araştırma merkezi olarak hayata geçecek" dedi.

Kılıç, Galatasaray'ın stadı Türk Telekom Arena'nın üzerinin kapatılması konusundaki soruya, "Yeni yönetimle arkadaşlarımız tekrar konuşacak. Dolayısıyla anlaşmanın gereğinin yapılması konusunda bizim de beklentimiz var tabii ki. Oturulur, konuşulur. Yükümlülükler nedir? Ne yapılır? Ne noktadayız? Biz sonuçta burada konuların hukuk içinde çözülmesiyle görevliyiz. O noktada bakarız, çalışılır" karşılığını verdi.

Kulüpler yasasıyla ilgili çalışmalarda iyi bir noktaya geldiklerini anlatan Kılıç, "Anlaşılan maddeler de var, üzerinde hala müzakere yapılan maddeler de var. Ama anlaşılan maddeler çok daha fazla. Artık hedefe yavaş yavaş yaklaştığımız düşüncesindeyim" dedi.

Türkiye'de futbolculardan alınan vergi oranları konusunda herhangi bir düzenleme düşünülüp düşünülmediği sorusunu Kılıç, "Maliye Bakanımız ile yaptığımız bir çalışma oldu. Maliye Bakanımız şu anda kendisinin görev alanıyla ilgili olarak, mali denetim ve vergi denetimi konusunda bir çalışma içerisinde. Onun oradaki değerlendirmesiyle alakalı yapacağı çalışma sonucunda çıkacak verilere göre, herhangi bir değişiklik yapmamız gerekiyor mu gerekmiyor mu göreceğiz. Şu kesin ki, bazı noktaların daha sıkı bir disiplin altına alınması gerekiyor" diye cevapladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...