Küba'ya cami fikrine Castro 'gerek yok' demişti!

Küba'ya cami fikrine Castro 'gerek yok' demişti!

GÜNDEM Haberleri

İstanbul'daki Ortaköy Camisi'nin benzerini Küba'nın başkenti Havana'da yapmak için çalışma başlatıldığı fakat Castro'nun 'gerek yok' dediği öğrenildi.

Türkiye Diyanet Vakfı, İstanbul'daki Ortaköy Camisi'nin benzerini Küba'nın başkenti Havana'da yapmak için çalışma başlatmıştı. Küba Din İşleri İdaresi'nin de projeye sıcak bakmasının ardından, vakıf yöneticileri resmi onay için başvuru yapmıştı. nbsp;Ülkede yaşayan 3 bin 500 Müslümanın ibadethane ihtiyacını karşılamak için hazırladığı projeyi Küba Komünist Partisi reddetmişti. Küba Devrimi'nin lideri Fidel Castro ve kardeşi Devlet Başkanı Raul Castro'nun cami konusundaki tartışmalara son noktayı koyarak "gerek yok" cevabı verdiği iddia edilmişti.
Küba İslam Birliği Başkanı Lazo Torres nbsp;de yetkililere serzenişte de bulunarak aynı dönemlerde Ruslara Havana'da bir Ortadoks kilisesinin yapımı için izin verilirken Türklerin Cami projesine ret cevabı verildiğini söylemişti. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...