Brenna MacCrimmon İstanbul'da konser verecek

/ Kaynak: AA
Brenna MacCrimmon İstanbul'da konser verecek

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Balkan türkülerinin Kanadalı yorumcusu Brenna MacCrimmon 13 Aralık'ta Mustafa Kemal Merkezi (MKM) Attila İlhan Salonu'nda konser verecek.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, unutulmaya yüz tutmuş Balkan müziklerini yorumlayan MacCrimmon, "Dünya Müziğinin Tadı Avea'da" başlığıyla, bu yıl beşincisi gerçekleştirilen "Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri" kapsamında hayranlarıyla buluşacak.Türk müzik severlerin aşina olduğu şarkıları da yorumlayacak sanatçı, 1980'li yıllarda Türk halk müziğine ilgi duymaya başladı. Kanada'da Orkestar Keyif adlı bir grubu olan MacCrimmon, uluslararası alanda Türk halk müziği ezgilerini söyleyen yabancı sanatçıların başında geliyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen sanatçı, Ontario'da bir kütüphanede dinlediği Ankara Radyosu kayıtları sonrası Türk müziğine karşı duygusal bir bağ geliştirdiğini ifade ederek, "Balkan müziklerini duyunca, çok farklı şeyler hissettim. Ritmleri, makamları çok hoştu. Sesler çok güzeldi. Özellikle kadın sesleri. Çok güçlüydü, aynı zamanda da duygusal. Sadece dinleyip bırakmak istemedim" dedi.
Toronto Üniversitesinde etnik müzikoloji eğitimi alan MacCrimmon, Balkan müziği tez çalışması nedeniyle Türk müziğine ilişkin araştırmalar yaptı. Bu işin uzaktan yapılmayacağını düşünen sanatçı, 1985'te geldiği İstanbul'da 5 yıl yaşadı.
Trakya ve Balkanlar'ı karış karış dolaşan MacCrimmon, 1998'te klarnet ustası Selim Sesler ile beraber "Karşılama" albümünü yaparak, albümüyle June Ödülü'nü kazandı.
Balkan Türk ezgilerinden oluşan 3 albüm yapan Brenna MacCrimmon başta Baba Zula olmak üzere pek çok sanatçı ile çalıştı. Sanatçı ayrıca, ünlü yönetmen Fatih Akın'ın "İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek" filminde, "Ben Bir Martı Olsam" ve ''Penceresi Yola Karşı" adlı türküleri seslendirdi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...