İran'dan milli internet adımı

/ Kaynak: AA
İran'dan milli internet adımı

DÜNYA Haberleri  / AA

İran Cumhurbaşkanı Ruhani: "Milli internet şebekesi İran'ın ihtiyacıdır"

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, milli internet çalışmalarının hızlandırılmasını istedi.
Ruhani, Siber Yüksek Konseyi toplantısında, oluşturulacak milli internetin ülkenin ihtiyacı olduğunu belirtti.
"Eksiklikler giderilerek, bu şebeke bir an önce halkın hizmetine sunulmalıdır" ifadelerini kullanan Ruhani, "Milli internet ağı için şimdiye kadar yapılan çalışmaların önemine değinerek oluşturulacak şebekenin kolay erişim sağlamasının yanı sıra kullanıcıların beklentilerini, ilmi ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayan içeriklere sahip olması gerektiğini" belirtti.
Ruhani, İletişim ve Teknoloji Bakanlığından, sürdürülen çalışmaların her aşamasında konseyin bilgilendirilmesini istedi.
İletişim ve Teknoloji Bakanlığı tarafından toplantıda kendisine sunulan "akıllı filtreleme" çalışmalarını da övgüyle karşılayan Ruhani, filtrelemenin, zararlı içeriklerden korunmak için gerekli olduğunu belirterek, çalışmaların tamamlanmasını istedi.
Oluşturulacak şebeke kapsamında, milli elektronik posta ağı, arama motoru ve sosyal paylaşım sitelerinin de geliştirilmesinin hedeflendiği bildirildi.
-Batı'ya bağımlılığın azaltılması hedefleniyor
İran'daki muhalifler, bu adımı daha sonraki süreçlerde internetin tamamen kapatılacağı şeklinde değerlendirse de Ruhani daha önce böyle bir planlarının bulunmadığını, milli internet şebekesini kurarak internet alanında Batı'ya bağımlılığı azaltmayı hedeflediğini vurgulamıştı.
Ruhani, eylülde devlet televizyonundan da yayınlanan bir konuşmada, internetin yeni bilgilere ve teknolojilere ulaşmak isteyen öğrenciler ve uzmanlar için önemli olduğunu söyleyerek, bazı din adamlarından internet konusunda hoşgörülü olmalarını istemişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...