Deniz Seki yakalanması hakkında herşey!

Deniz Seki yakalanması hakkında herşey!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Uyuşturucu ticareti yapmak suçundan 6 aydır aranan Deniz Seki, yakalandı. Seki nasıl yakalandı? Nerede kalıyormuş? Otomobilinin sırrı ne? İşte detaylar...

Uyuşturucu ticareti yapmak suçundan kesinleşen hapis cezası nedeniyle 6 aydır aranan Deniz Seki, İstanbul Büyükçekmece'deki göl manzaralı Alkent Villaları'nda saklandığı evde gözaltına alındı. Deniz Seki, sağlık kontrolünden geçmek üzere polisler tarafından götürülürken Show Haber kameralarına "Sadece suçsuzum ve haksızlığa uğradığımı düşünüyorum. Daha da bir şey sormayın" diye konuştu.


Deniz Seki'nin avukatı Naim Karakaya gözaltı kararı hakkında konuştu
Deniz Seki'nin, avukatı Naim Karakaya twitter' dan açıklama yaptı.Karakaya twitter'dan attığı mesajda şunları söyledi:
"Deniz hanim, yarin Istanbul adliyesine sevk edilecek, karar yuzune okunup Bakirkoy Kadin Cezaevine gonderilecek.Infazi gereken sure 2,5 yil."


Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun, "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan verilen hapis cezasını onamasının ardından yaklaşık 8 aydır aranan Seki, Esenyurt Alkent 2000 Sitesi'nde gözaltına alındı.Seki, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Yerleşkesi'ndeki Narkotik Şube Müdürlüğü'ne getirilecek. Geceyi emniyette geçirecek olan Deniz Seki, yarın Çağlaya'ndaki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilecek. Seki, hakkındaki yakalama kararının yüzüne okunmasının ardından tutuklanarak, cezaevine gönderilecek.Bu arada Deniz Seki ile aynı evde Faruk Salman'ın da gözaltına alındığı öğrenildi.
nbsp;
7 ay cezaevinde kalmıştı
Kaldırılan özel yetkili İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, 22 Mayıs 2012'de Deniz Seki'yi ''uyuşturucu ticareti yapmak'' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırmıştı.Yargıtay 10. Ceza Dairesi, Seki'nin suçunun, "uyuşturucu ticareti yapmak" değil, "uyuşturucu ticaretine yardım etme" fiilini oluşturduğuna hükmederek, yerel mahkemenin kararını bozmuştu.Dairenin oy çokluğuyla aldığı karara, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etmiş ve dosyanın gittiği Yargıtay Ceza Genel Kurulu, 27 Mart 2014'te başsavcılığın itirazını kabul ederek, yerel mahkemenin kararını onamıştı.Davanın soruşturma aşamasında 24 Şubat 2009'da tutuklanan ve 7 ay Bakırköy Kadın Cezaevi'nde kalan Deniz Seki, 2 Ekim 2009'da yapılan ilk duruşmada tahliye edilmişti.


DENİZ SEKİ BU EVDE YAKALANDI
Deniz Seki yakalanması hakkında herşey!



DENİZ SEKİ SAĞLIK PROBLEMİ OLDUĞU İÇİN KAÇMIŞ
Seki'nin avukatı Naim Karakaya, Seki'nin 6 aydır beklemesinin iki nedeni olduğunu söyledi. Seki'nin ciddi sağlık sorunları olduğunu ifade eden Karakaya, "Birincisi kendisinin suçsuz olduğunu düşündüğü için, bunun bir gün bir yargı kararıyla test edileceğini inandığı için bunun ortaya çıkmasını beklemiştir. İkinci gerekçesi ciddi anlamda sağlık riski vardır. Kanser riski vardır ve hayati risk oluşturmaktadır. Buna ilişkin raporlarımızı savcılığa sunduk. Ancak Adli Tıp bu konuda olumsuz bir yanıt verdi. Bu hastalık ilerlemiştir. Bu süreçte kendisi daha iyi koşullarda bu sağlık engelini aşmak istemiş, bir anlamda ameliyat olmak istemiştir. Ama bu konudaki başvurumuz reddolduğu için ve yakalamalı konumu gereğiyle sağlanamamıştır" dedi.


Öte yandan avukat Naim Karakaya twitter üzerinden de Deniz Seki'nin açıklamasını paylaşmıştı. Açıklamada; "Deniz Seki: İşlemediğim suçun mahkumu yapıldım. Adaletin bunu birgün ortaya çıkaracağına inanarak bekledim, bekleyeceğim. Sevenlerim bana ve aklanacağım güne sonuna kadar inansın. Af değil adalet istiyorum. Şarkılarımı özgürce söylemek en büyük dileğim!"
Deniz Seki yakalanması hakkında herşey!

Deniz Seki'nin davasında savunma delili toplanmadan hüküm konulduğunu iddia eden avukat Karakaya, "Biz Anayasa Mahkemesi'ne 18 Nisan'da başvurduk ve Haziran ayında da detaylı dilekçemizi verdik. Bu dilekçemizde şu gerekçelere dayandık. Bu yargılamalar önce özel görevli mahkemeler, daha sonra TMK 10 adıyla anılan mahkemeler üzerinde yapılmıştır. Bu yargılama bu şekilde yapılmıştır. Deniz hanımın bu davadaki hiçbir savunma delili toplanmadan hüküm kurulmuştur. Yine bu mahkemeler adil yargılama yapmadıkları gerekçesiyle kanunla kaldırılmıştır. Ancak bu mahkemelerin yaptığı yargılamalar sonucu mağdur olan insanlar ve Yargıtay aşamasındaki dosyalara devam edilmiştir. Yine bildiğimiz üzere bu konuda İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi bu mahkemelerin yürüttüğü yargılamalara devam olunmasıyla ilgili normu Anayasa Mahkemesine taşınmıştır. Bu Deniz Hanım hakkında da sonuçlanabilecek bir normdur. Bu anlamda müvekkilimizin suçsuzluğuna inanıyoruz ve bu suçsuzluğun bir an önce infaz tamamlanmadan bir an önce bir yargı kararıyla ortaya çıkmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.


"MÜCADELE VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ"
Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Seki'nin kardeşi Serkan Seki ise, mücadele vermeye devam vereceklerini ifade ederek, ''Çok yanlış biliniyor. Biz ne yaptığımızı, ne yapmadığımızı çok iyi biliyoruz. Bu davanın gerçekten faili olması gerekenler geçmişteki tecrübelerimden de dayanarak şahane ifadelerle tereyağından kıl çeker gibi kendilerini akladılar. Yavaş yavaş değil, hızlı hızlı hepsini deşifre etmek gerekiyor" diye konuştu.
"Üzerime ne düşüyorsa yapacağım" diyen Serkan Seki, "İnanılmaz bir adaletsizlik var ama adalete her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi inanıyoruz. Mutlaka düzelecektir. Yalnız ne yaptığımızı, ne yapmadığımızı biliyoruz bir günde düzelecektir bunlar'' dedi.
Deniz Seki yakalanması hakkında herşey!

DENİZ SEKİ'NİN KARDEŞİNDEN OLAY SÖZLER
Uyuşturucu ticareti suçundan bugün tutuklanan Deniz Seki'nin kardeşinden olay sözler. İşte Serkan Seki'nin yazdığı o tweet.


"Uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezası onanan ve hakkındaki yakalama kararı nedeniyle 6 aydır aranan Deniz Seki, Esenyurt'ta kaldığı rezidansta yakalanarak tutuklandı.Seki yaptığı açıklamalarda "Bu ülkede zerre kadar adalet varsa suçsuz olduğum er geç anlaşılacak. Sadece suçsuzum ve haksızlığa uğradığımı düşünüyorum.' Dedi. Bu açıklamaya Deniz Seki'nin kardeşi Serkan Seki'den twitter üzerinden nbsp;destek verdi.Attığı tweetlerde isyanını dile getiren Serkan Seki: 'Ülkenin büyük bir sorunu çözüldü tebrik ediyorum... Yetmez gerçi, taşlanarak öldürülmesi lazım...' ifadelerini kullandı.
İŞTE O TWEET
Deniz Seki yakalanması hakkında herşey!



DENİZ SEKİ 'AHH ÇEKE ÇEKE GİTTİ'
6 aydır aranan şarkıcı Deniz Seki, 3 yıl 6,5 ay daha hapis yatacak
Adliye girişinde basın mensuplarının "İkinci kez cezaevine gireceksiniz. Ne hissediyorsunuz" sorusuna Seki, kelepçeli ellerini göstererek, "Ahh ahhh... Böyle ne hissedebilirim" diye cevap verdi. Büyükçekmece'deki Alkent 2000 Sitesi'nde önceki akşam gözaltına alınan nbsp;Seki, geceyi İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde geçirdikten sonra sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirildi. Daha sonra Çağlayan Adliyesine kelepçeli olarak getirilen Seki, gözyaşları içerisinde, "Arkadaşlar bu ülkede, benim ülkemde zerre kadar adalet varsa ki ben olduğuna inanıyorum. Benim suçsuzluğum er ya da geç anlaşılacak" dedi. Mahkemeye çıkarılan Seki, tutuklanarak 2009 yılında hapis yattığı Bakırköy Kadın Cezaevine tekrar gönderildi. İnfaz Kanunu kapsamında aldığı cezanın 3'te 2'sini cezaevinde geçirecek Seki, daha önce hapis yattığı 7,5 ay düştükten sonra 3 yıl 6,5 ay daha cezaevinde kalacak. Bunun son bir yılını da denetimli serbestlik kapsamında dışarıda geçirebilecek.
Deniz Seki yakalanması hakkında herşey!

DENİZ SEKİ'NİN OTOMOBİLİNİN SIRRI NE?
Ünlü şarkıcı Deniz Seki'nin nişanlısı Faruk Salman'ın yaptığı açıklama ise şöyle; nbsp;"Hep birlikteydik. Nişanlımı, çocukluk aşkımı yakalatamazdım" diye konuştu. Deniz Seki'nin daha önce kullandığı otomobil ise soru işaretleri oluşturdu. Araç, Seki'nin yakalandığı gece Baltalimanı'nda görüldü. İçinden tapu senetleri, evraklar çıktı.
Habertürk'ün haberine göre Seki, ifadesinde bulunduğu adrese Sarıyer'den geçtiğini belirterek "Ben polisten kaçmadım. Cezaevine girmek istemiyordum. Orası benim için ölüm. O nedenle teslim olmadım" dedi.
nbsp;Deniz Seki yakalanması hakkında herşey!
2 AY ÖNCE GELDIK
Seki ile birlikte gözaltına alınan nişanlısı Faruk Salman da geceyi Seki gibi İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde, erkekler nezarethanesinde geçirdi. Seki'nin adliyeye sevk edilmesinin ardından savcılığın talimatıyla emniyetten serbest bırakılan Salman polise verdiği ifadede "Tüm adreslerde birlikteydik. İki ay önce bu eve geldik" dedi. Seki için "Çocukluk aşkım" ifadesini kullanan Salman, "Bunu herkes biliyor. Nişanlım. O nedenle yanındaydım. Yakalatmak zorunda değildim. Onu çok seviyorum. Ben nişanlımı, çocukluk aşkımı yakalatamazdım. Deniz'in cezaevine girmesini kaldıramazdım" diye konuştu.
nbsp;
OTOMOBİLİN SIRRI NE?
Cezaevine girmemek için 6 ay kaçtıktan sonra polis tarafından yakalanan Deniz Seki'nin "firari" olmadan önce kullandığı 34 DS ... plakalı Audi marka Otomobili yakalandığı gece Baltalimanı'nda görüntülendi.
nbsp;
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün tam altında Boğaz'a karşı park edilen aracın içerisinde Seki'nin nişanlısı Faruk Salman'a ait bir tapu senedi ile satış evrakları ve dosyalar dikkat çekti. Evraklar, yurtdışına kaçma ihtimalini akla getirdi. Seki'ye ait otomobilin bir vale tarafından getirilerek bulunduğu noktaya park edildiğini ve daha sonra alındığını anlatan otoparkçılar "Muhtemelen aracı kullanan kişi çevredeki mekânlardan birine girip aracı valeye teslim etti. Aracın bulunduğu nokta çevredeki sitelere ait ama boş olduğu zamanlarda park yapılabiliyor" bilgisini verdi.
nbsp;
SUÇLUYU KAYIRMA
İŞADAMI Faruk Salman hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 283. Maddesi kapsamında "Suçluyu kayırmak" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Salman hakkında "Suç işleyen bir kişiye hükmün infazından kurtulması için imkân sağladığı gerekçesiyle" 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılabilecek. Ceza Hukukçusu Avukat Cesim Parlak, "Bilerek saklaması suçtur. Tutuklanmamış olması normaldir. Ancak hakkında dava açılır" dedi.


PERUK VE GÖZLÜK TAKARAK GİZLENDİ
SEKİ'nin yakalandığı Alkent 2000 Sitesi'ndeki daire, 3 ay önce "Seçkin" isimli bir şahıs tarafından Faruk Salman adına kiralanmış. 5 katlı rezidansın üçüncü katındaki 4 oda bir salon dairenin aylık kirasının 3 bin lira olduğu öğrenildi. Bloktaki 20 daireden yalnızca 5'i dolu. Polisin bilgisine başvurduğu çevre sakinleri, Seki'nin sürekli gözlük, peruk ve şapka taktığını bu nedenle tanımadıklarını söyledi.
nbsp;
Kaynak: Habertürk
Deniz Seki yakalanması hakkında herşey!


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...