Ediz Hun: 'Türk sineması sağlam adımlarla ilerliyor'

/ Kaynak: İHA
Ediz Hun: 'Türk sineması sağlam adımlarla ilerliyor'

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / İHA

Türk Sineması'nın 100. yıldönümünde Yeşilçam'ın unutulmaz oyuncusu Ediz Hun, Türk sinemasının geldiği noktayı değerlendirdi.

Ediz Hun, "Sinemamız teknolojinin nimetlerinden faydalanıyor. Türk sineması yavaş; ama sağlam adımlarla ilerliyor" dedi.
Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen Türk sinemasının 100. yıldönümü kutlamalarına katılmak üzere Aliağa ilçesine gelen Yeşilçam'ın jönlerinden Ediz Hun, Türk Sinemasını değerlendirdi. Türk sinemasının artık asırlık bir çınar olduğunu ifade eden Ediz Hun, geçmişte sinema filmlerinin çok zor şartlar altında çekildiğini, bugün gelinen noktada ise, Türk sinemasının büyük aşama kaydettiğini söyledi.
Türkiye'de, sinema filmlerinin artık seslendirme yapılmadan, tamamen oyuncuların kendi sesleriyle doğaçlama yapılarak çekildiğine dikkat çeken Ediz Hun, "Türkiye'de sinema filmlerinin artık seslendirme yapılmadan tamamen oyuncuların kendi sesleriyle doğaçlama yapılarak çekiliyor. Sinemamız teknolojinin nimetlerinden faydalanıyor. Türk sineması yavaş ama sağlam adımlarla ilerliyor. Zaman zaman hoşlanılmayan filmlerde yapılıyor; fakat, bazen dünyanın en iyi filmlerinin yapıldığı Holywood'da bile kötü filmler yapılabiliyor" diye konuştu.


EDİZ HUN'DAN GENÇ OYUNCULARA ÖVGÜ
Türk sinemasının yeni nesil genç oyuncularını çok yetenekli bulduğunu anlatan unutulmaz oyuncu Ediz Hun, sözlerini şöyle sürdürdü: "Boynuz kulağı geçermiş. Genç meslektaşlarımın bizleri fersah fersah aştıklarını kabul edebilirim. Zira, yapılan iş ekranda görüldüğü kadar kolay değil. Seyircinin bir dakika da seyrettiğini, oyuncular yeri geliyor saatlerce zaman harcayarak çekebiliyor. Sanat ve bilim bir kuşun iki kanadı gibidir. Kanatları ile uçmayı başarabilen toplumlar yükselir. Bu anlamda, sanata ve bilime daha çok ağırlık vermemiz gerekir."

KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...