NATO'dan Türk Büyükelçi'ye önemli görev

NATO'dan Türk Büyükelçi'ye önemli görev

DÜNYA Haberleri

Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi İsmail Aramaz, NATO'nun Afganistan'daki en üst düzey sivil temsilcisi olarak atandı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin Afganistan Büyükelçisi İsmail Aramaz'ı NATO'nun Afganistan'daki Kıdemli Sivil Temsilcisi (SCR) olarak atadı. Stoltenberg'in atamasıyla bu görev ikinci kez bir Türk yetkiliye emanet ediliyor.
Görevine gelecek yılın başında başlaması öngörülen Aramaz hem Afganistan hem de NATO konusunda diplomatik deneyime sahip bir isim. 2002-2003 yılları arasında Afganistan'daki Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü (ISAF) Komutanı'na siyasi danışmanlık yapan Aramaz, 2003-2007 döneminde de Türkiye'nin NATO Daimi Temsilciliği'nde Daimi Temsilci Yardımcısı olarak görev yaptı.
Aramaz'ın bu göreve atanması NATO'nun Afganistan'daki görev yapısının değişeceği bir döneme denk gelmesi açısından ayrı bir önem taşıyor. Şu ana kadar güvenliği sağlama konusunda ön planda olan ve muharip görevler üstlenen NATO, 2015 başından itibaren geri planda kalacak ve faaliyetlerini eğitim, danışma, destek ayakları üzerine oturtacak. nbsp;
Afganistan'daki NATO askeri gücünün belirgin şekilde düşeceği ortamda SCR'ın görevi çok daha ön planda olacak. Aramaz'ın yeni dönemde NATO-Afganistan ilişkilerinin uzun vadede daha da geliştirilmesi çabalarında önemli rol üstlenmesi bekleniyor.
Afganistan'daki ilk NATO Kıdemli Sivil Temsilcisi olan Türk isim Hikmet Çetin'di. Çetin bu görevi 2003-2006 yılları arasında yürütmüştü.Mevcut SCR Büyükelçi Maurits Jochems bu görevi Ağustos 2012'den bu yana yürütüyordu. nbsp;


Hürriyet

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...