Görmez'den Kur'an-ı Kerim vurgusu

/ Kaynak: İHA
Görmez'den Kur'an-ı Kerim vurgusu

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Kur'an-ı Kerim'i okumanın ve anlamanın öneminden bahsetti.

Görmez, Fatih Cami'nde yapılan Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi, 11. Dönem Kıraat Bölümü Mezunları İcazet Merasiminde, Kur'an-ı Kerim'in nazil olduğu günden beri, farklı kıraatlerle bugüne taşındığını belirterek "Bütün büyük imamlara ve onların kıraatlerini sahih senetlerle bize ulaştıran ravilere, bu kıraatleri hıfz ederek neslimize kadar taşıyan ve kıyamete kadar taşıyacak bütün büyüklerimize cenabı hak rahmet eylesin" diye konuştu.
ECDADIMIZ EZBERE ÖNEM VERİRDİ
20 kurranın 3 yıllık büyük bir emekten sonra Kur'an-ı Azimüşşan'ın 7 kıraatına ilaveten, 3 kıratını da ekleyerek icazetlerini alacaklarını vurgulayan Görmez, ecdadın tarih boyunca Kur'an-ı Kerim'in ezberlenmesine ve Kur'an ilimlerinin öğrenilmesine değer verdiğini söyledi.
KUR'AN-I GÜZEL OKUMAK İBADETTİR
Kur'an'ı güzel okumanın bir ibadet olduğunu ancak bunun yanında manasının da öğrenilmesi gerektiğini vurgulayan Görmez, şöyle konuştu: "Rabbim Kur'an'a hizmet eden bütün Müslümanlara rahmet eylesin.
BU KİTAP SIRADAN BİR KİTAP DEĞİL
Görmez Kur'an-ı Kerim'in sıradan bir kitap olmadığını vurgulayarak konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kitabımız Rabbimizle ilişkilerimizi tanzim eden yüce bir kitaptır. Bizim ailemizle, toplumla ve bütün canlılarla ilişkilerimizi ahlak ve adaletle tesis eden bir kitap. İbadet olduğu için, abdestsiz ele almıyoruz.
KUR'ANIN HERŞEYİ İBADET
Öyle bir kitap ki eline alıp dokunmak ibadet, sayfalarını açıp bakmak başka bir ibadet. Okumak da ibadet. Dinlemek ibadet. Anlamak ibadet, üzerinde tefekkür etmek ibadet. En önemlisi de yaşamak. Yaşamak en güzel ibadet. Üzülerek belirtmeliyim ki milyonlarca insan bu kitaba iman ettiği halde eline alabilmiş değil"
ÇEKİLEN SIKINTILARIN SEBEBİ DEĞER VERMEMEK
Bugün İslam Alemi'nin zor bir süreçten geçtiğini vurgulayan Görmez, "Bu çektiğimiz sıkıntılar kitabımıza verdiğimiz değerden azalmasından kaynaklanmıştır. Ecdadımız bu kitapla yüceldiler" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...