Dar kanal fıtık ağrısı ile karıştırıyor

Dar kanal fıtık ağrısı ile karıştırıyor

SAĞLIK Haberleri

Omurga kanalının yaşa bağlı olarak daralması, dayanılmaz ağrılara sebep olabiliyor.

Bel bölgesinde omurilik kanalının daralmasıyla ortaya çıkan bir hastalık olan dar kanal hastalığının, toplumda sık görülen bel ağrısı sebeplerinden biri olduğu ve çoğunlukla fıtıkla karıştırıldığı bildirildi. nbsp;Nöroşirürji uzmanı Doç. Dr. Ahmet Yıldızhan, "Bir kişide omurga kanal darlığı varsa, buna ilave olacak küçücük bir bel fıtığı veya kireçlenme bile dar kanal içindeki sinirleri kolayca sıkıştıracağından hastaya büyük ıztırap verir ve kanal içindeki darlık düzeltilmediği sürece ağrılar sona ermez. Bu nedenle bel ağrılarında omurilik de incelenmelidir" dedi. Yavaş yavaş gelişen bu daralmanın ileri yaşlarda ilk belirtilerini verdiği ancak son dönemlerde gençlerde de görülmeye başlandığını söyleyen Doç.?Dr. Yıldızhan, yeni cerrahi yöntemlerde hastaya vida takılmadığını belirterek "Mikroteknikle internal dekompresyon ameliyatı adı verilen girişimle omurilik kanalının iç kısmına girilerek kanal içeriden genişletilmekte, böylece anatomik yapı mümkün mertebe korunmaktadır. Hasta bu ameliyat sonrasında felç kalma riskiyle karşılaşmadan aynı gün içinde yürüyebilmekte ve ertesi gün taburcu olmaktadır" dedi. nbsp;

BEL AĞRISI BACAĞA VURABİLİR nbsp;

Daralma bel omurlarında olursa, bel ve bacaklarda ağrı, uyuşma, huzursuzluk, karıncalanma, yürüme bozukluğu, nbsp; sık idrar yapma gibi belirtiler ortaya çıkıyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...