Kudüs'te Sinagog'a saldırı: 4 ölü!

/ Kaynak: AA
Kudüs'te Sinagog'a saldırı: 4 ölü!

DÜNYA Haberleri  / AA

Kudüs'te Sinagog'a saldırı düzenlendi 4 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.

Kudüs'te bir sinagoga düzenlenen silahlı saldırıda 4 İsraillinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail Emniyet Sözcüsü Micky Rosenfeld yaptığı açıklamada, "Kudüs'teki Sinagog saldırısında 4 İsrailli öldü,7 kişi yaralandı. Kudüs'ün Har Nof mahallesinde yer alan Sinagog'a ellerinde bıçak ve baltalarla gelen 2 kişi, olay yerine intikal eden polisler tarafından vurularak öldürüldü" ifadesini kullandı.

Polisin hemen olay yerine intikal ederek alanı kuşattığını belirten Rosenfeld, yaralıların hastaneye kaldırılarak tedavisine başlandığını kaydeti.

Polis, olayı gerçekleştiren saldırganların kimliğine ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

İSRAİL'İN İŞLEDİĞİ SUÇLARIN BEDELİ

Hamas, Kudüs'te bir sinagoga düzenlenen silahlı saldırıyı, "İsrail'in işlediği suçlara doğal bir tepki" olarak değerlendirdi.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kudüs'te düzenlenen saldırı, başta Gazze ablukası olmak üzere İsrail'in sürekli olarak işlediği suçlara doğal bir tepkidir" denildi.

İsrail emniyetinden yapılan açıklamada, Kudüs'teki Sinagog saldırısında 4 İsraillinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı, saldırıyı düzenleyen 2 kişinin ise polisler tarafından vurularak öldürüldüğü belirtilmişti.

NETANYAHU FİLİSTİNLİ LİDERLERİ SUÇLADI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kudüs'te sinagoga düzenlenen saldırıya ilişkin, "İbadet etmeye gelen Yahudi vatandaşlarımızın acımasızca öldürülmesine sert şekilde cevap vereceğiz" dedi.

Netanyahu basına yaptığı açıklamada, "Sinagoga düzenlenen saldırı, Hamas ve Ebu Mazen'in (Mahmud Abbas) kışkırtmaları ve uluslararası camianın bunu sorumsuz biçimde yok saymasının sonucudur. İbadet etmeye gelen Yahudi vatandaşlarımızın acımasızca öldürülmesine sert şekilde cevap vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Kudüs'te Sinagog'a saldırı: 4 ölü!

Kudüs Belediye Başkanı Nir Barakat ise, "Kudüslüler bu sabah şehrin göbeğindeki bir sinagogda barışçıl şekilde ibadet ederlerken, zalimce katledildi. Terörizmle tüm gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Barakat, uluslararası topluma saldırıyı kınama çağrısında bulundu.

Kudüs'te sabah saatlerinde bir sinagoga düzenlenen silahlı saldırıda 4 İsrailli hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmıştı.

İsrail polisi, "Kudüs'ün Har Nof Mahallesindeki sinagoga ellerinde bıçak ve baltalarla gelen 2 kişi, olay yerine intikal eden polisler tarafından vurularak öldürüldü. Saldırganlar Doğu Kudüslü" şeklinde açıklama yapmıştı.

FİLİSTİN YÖNETİMİNDEN KINAMA

Filistin yönetimi, 4 kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı Kudüs'teki sinagoga düzenlenen saldırıyı kınadı.

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan habere göre, yapılan açıklamada, "Filistin Devlet Başkanlığı, Batı Kudüs'te bir sinagogda 4 sivilin öldürülmesini ve kaynağı her kim olursa olsun sivillerin ölümüne neden olan eylemleri kınamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

İsrail'e de Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlara, bazı İsrailli bakan ve Yahudi yerleşimcilerin tahriklerine son vermesi çağrısında bulunulan açıklamada, "Yaşanan şiddet ve gerginliğin son bulması için işgalin bitirilmesi ve uluslararası kanunlara göre adilce uygulanacak iki devletli çözüme hazır olunması" istendi.

AMCA ÇOCUKLARI

İsrail polisi, Kudüs'teki sinagoga silahlı saldırıyı düzenlediği öne sürülen iki kişinin "amca çocuğu" olduğunu açıkladı.

İsrail Polisi Arap Medyası Sözcüsü Luba Simari, yaptığı yazılı açıklamada, "Kudüs'ün Har Nof Mahallesindeki sinagoga saldırı düzenleyen iki kişinin, Doğu Kudüs'ün Cebel el-Mukebber semtinde yaşayan amca çocukları olduğu ortaya çıktı" ifadelerini kullandı.

Açıklamada, saldırıyı gerçekleştirenlerin ismine dair bilgi verilmedi. Ancak görgü tanıkları, saldırganların Gassan Ebu Cebel ve Adiy Ebu Cebel olduğunu iddia etti.

Kudüs'te sabah saatlerinde bir sinagoga düzenlenen saldırıda 4 İsraillinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

İsrail polisi, "Kudüs'ün Har Nof Mahallesindeki sinagoga ellerinde bıçak ve baltalarla gelen 2 kişi, olay yerine intikal eden polisler tarafından vurularak öldürüldü. Saldırganlar Doğu Kudüslü" açıklamasında bulunmuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...