ABD ve İngiltere dışişleri bakanları Londra'da görüştü

/ Kaynak: AA
ABD ve İngiltere dışişleri bakanları Londra'da görüştü

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond: "ABD ile yakın ilişkimiz Birleşik Krallık'ın dış politikasının temel taşıdır ve öyle devam edecek"

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond İngiltere'nin başkenti Londra'da bir araya geldi.
İkilinin görüşmesi görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam etti. Görüşmeye, ilişkin İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Hammond ve Kerry'nin Ortadoğu'daki şiddet olaylarını, Rusya ile ilişkileri ve İran ile nükleer müzakereler konusunu ele aldıkları belirtildi.
Açıklamada, İngiliz Bakan Hammond'ın dört Yahudinin ölümüne neden olan Kudüs'teki sinagog saldırısını kınadığı kaydedildi. Açıklamada, Hammond'ın Kerry ile yaptığı görüşmeye ilişkin şu sözlerine yer verildi:
"ABD ile yakın ilişkimiz Birleşik Krallık'ın dış politikasının temel taşıdır ve öyle devam edecek. Dışişleri Bakanı Kerry'nin yanı sıra ben de Kudüs'teki sinagogda bu sabah düzenlenen korkunç saldıryı en sert şekilde kınadım. Tüm dünya liderlerine öne çıkmaları ve bu vahşeti kınamaları için çağrıda bulunuyorum. Her iki taraf da İsrail ve Filistin toplumu için son derece tehlikeli olan gerginliğin azaltılması için mümkün olan herşeyi yapmalı."
Bakan Kerry ile Viyana'da bugün İran ve 5+1 ülkeleri arasında İran'ın nükleer programına ilişkin devam edecek nükleer müzakereleri görüştüklerini belirten Hammond, müzakereler için belirlenen son tarih olan 24 Kasım öncesinde, görüşmelerde son aşamaya girilmesiyle bir anlaşmaya varılacağına inandığını belirtti. Hammond, "Bu müzakereler çok çetin ve eğer başarılı olacaksak İran'ın biraz daha esneklik göstermesi gerekiyor" ifadesini kullandı.
ABD'li mevkidaşı Kerry ile ayrıca Rusya'nın Ukrayna'da sürdürdüğü eylemleri görüştüğünü kaydeden Hammond, "Rusya'ya sürekli olarak Minsk Protokolü kapsamındaki taahhütlerini hatırlatmak gerekli. Bu taahhütlerini yerine getirene kadar Rusya'ya karşı baskı uygulamaya devam edeceğiz" dedi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...