İlhan Cavcav'a ilginç tepki

/ Kaynak: İHA
İlhan Cavcav'a ilginç tepki

SPOR Haberleri  / İHA

KİMDER Başkanı Seyit Halil Yüzgeç, İlhan Cavcav'ın sakallı futbolculara 25 bin TL ceza verilmesi yönündeki açıklamasına tepki gösterdi.

Bir televizyon programına ustura, sabun ve fırça ile katılan KİMDER Başkanı Yüzgeç, "İlhan Cavcav bıyıklı açıklamayı yaparken bıyıklarını kesmemiş. 'Sakallı olanın sakalını kesmek lazım, 25 milyar TL de ceza vermek lazım' demiş. İlhan Cavcav'a köpükle modern bir tıraş bıçağı tavsiye etmek isterdim. O daha 30 yıl önce uyumuş ama yeni uyandırılmış gibi. Sanki birisi ona, 'Kalk kalk' demiş. Yeni Türkiye'den haberi yok, olayın nereye gittiğinden haberi yok. 80 yıldır tıraş oluyorum diyor ancak bu şekilde tıraş oluyordur. Bunu ben bir espri olarak yapıyorum. İlhan Cavcav'ın tavsiyesi komik. Uzun saç, bıyık sakal, bizim artık yeni Türkiye'nin gündemi olmaması gereken konu. Sanki İlhan Cavcav 25 yıldır Gençlerbirliği'nin başında değil de sabahleyin kulübün başına geçmiş, Gençlerbirliği Avrupa şampiyonu alacakken sakallı futbolcular engel olmuş. Öyle zannediyorsunuz" dedi.


Yüzgeç, "Sanki 3 sakallı futbolcu topu auta atmış, tarzı da komik. 25 bin TL ceza keseceğini söylüyor. Ne zaman uyandı diye düşünüyorum kendi kendime. Acaba 2004'te mi uykuya daldı 2003'te mi? 25 milyar diyor. Paradan sıfır atıldığından da haberi yok. 25 milyar ceza keserseniz futbolcunun anası ağlar yeni süreçte. İlhan Cavcav da gelse, başkaları da gelse bunu ödeyemez" diyen Yüzgeç, "'İmam Hatipli Başbakanı içime sindiremiyorum' diyen Barolar Birliği Başkanını gördük. 'Tüm her yere imam hatipli dolduruyorsunuz' diyen bir Cumhurbaşkanı gördük ama bu problemlerden, sıkıntılardan arınmış bir Türkiye yaşıyoruz. Bu yeni dönemin, yeni Türkiye'nin kalıpları içerisinde ne saçla ne sakalla uğraşacak halimiz yok" diyerek açıklamasını şu şekilde sürdürdü:


"İlhan Cavcav'ın Türkan Şoray'ın yasaları gibi yasaları olacak. Futbolcular sahaya takım elbiseleriyle çıksın. Altta krampon yerine iskarpin, güzel bir ayakkabı olması lazım. Böyle olmazsa İlhan Cavcav'ın takımında yer bulamaz futbolcular. Yaptığı şey, yeni Türkiye ile uyuşmuyor. İmam Hatip'te uzun saçlı, bıyıklı ağabeylerimiz vardır. İmam Hatipler denildiği zaman 1920'lerden gelen tiplemelerin olduğunu zannediyor. İlhan Bey öldüğü zaman da bir İmam Hatiplinin önünde olacak. Gençlerbirliği Kulübü'nün başkanı sakallıya takmış, ben de bıyıklıya takıyorum. Gel şu malzemelerle tıraş olsun. 150 TL de tıraş parası gönderelim. Belki Ankara'da tıraş parası pahalıdır. Yeni Türkiye'nin vizyonu dünyanın dört bir yanında umutla bekleniyor. Sağcısı solcusu, Alevi'si-Sünni'si bu ülkede kaşınan tüm noktalar çözülme aşamasına geliyor. İlla birilerinin şunu mu demesi lazım, 'Hadi bakalım cezaevine girin 2.5 metrekarede yaşayın' demesi mi lazım. İnsanlar şu anda huzur içerisinde. Kadınlar öldürülüyor, madenlerde kazalar oluyor, işsizlik var. Türkiye'de taş üstüne taş koymak varken bunlar niye? Brezilyalılar sakalsız oldukları için mi bize gol atıyorlar? Gençlerbirliği sakalsız takımlara karşı oynadığı için mi böyle olmuş? Bunlar Türkiye'de çok aştığımız işler. Türkiye futbolunun 30 yıldır içindesiniz, sahalardan seyirciler gidiyor, Türk futboluna neler kattınız bu zamana kadar? Türkiye futbolunun geldiği noktada en çok pay sahibi olanlardan birisi de kendisidir."

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...