Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çin'den İran'a destek!

/ Kaynak: AA
Çin'den İran'a destek!

DÜNYA Haberleri  / AA

Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Zeng: "İran'a uygulanan yaptırımların kaldırılması için Rusya ile ortak çaba harcıyoruz"

Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Zeng Zeguang, ülkesinin İran'ın "barışçıl nükleer programını" desteklediğini ve Rusya ile yaptırımların kaldırılması için ortak çaba harcadığını belirtti.
Tasnim Haber Ajansı'nın haberine göre, Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Zeng, başkent Tahran'da İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile bir araya geldi.
Zeng, BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ABD, Rusya, İngiltere, Fransa, Çin ile Almanya'nın oluşturduğu 5+1 grubu ile İran arasında yürütülen nükleer müzakerelere ilişkin, "Rusya ile nihai anlaşmaya varılması ve İran'a uygulanan uluslararası yaptırımların kaldırılması için ortak çaba harcıyoruz" dedi.
Öte yandan Zeng'in İranlı mevkidaşı Abdullahiyan ile görüşmesinde, "Tahran, Pekin ve Moskova" tarafından bölgesel gelişmeler hakkında sürekli istişare içinde olacakları mekanizma kurulmasını önerdiği ifade edildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...