Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gözaltı sayısı 68'e yükseldi

/ Kaynak: İHA
Gözaltı sayısı 68'e yükseldi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Mardin Artuklu Üniversitesi'ne yönelik düzenlenen yolsuzluk operasyonda gözaltına alınanların sayısı 68'e yükseldi.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "Yolsuzluk" soruşturmasına ilişkin aralarında Mardin Artuklu Üniversitesi'nin de bulunduğu çok sayıda adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınanların sayısı artıyor. Mardin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda aralarında Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Genel Sekreter Süleyman Bayburt, Genel Sekreter Yardımcısı Sedat Gül'ün de bulunduğu 68 kişi gözaltına alındı. Polisin bilgilerine başvurmak için Yıldırım'ı, Bayburt'u ve Gül'ü gözaltına aldığı ifade edildi.
MAÜ rektörünün odası da başta olmak üzere rektör yardımcıları ve dekanların odalarında yapılan aramalarda çok sayıda dosyaya el konuldu.
Gözaltına alınanlar saat 11.00'da sağlık kontrolü için 3 ayrı yarım otobüs ile Mardin Devlet Hastanesi'ne getirildi. Gözaltına alınanların sağlık kontrolün ardından sorguları için Mardin Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'ne götürüldükleri ve ifade işlemlerinin ardından Mardin Adliyesi'ne sevk edilecekleri öğrenildi.
Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "Yolsuzluk" soruşturmasına kapsamında 12 Temmuz 2014 tarihinde üniversitede yapılan ihalelerde, "Haksız kazanç sağlamak, ihaleye fesat karıştırmak, gizleme veya değiştirme, görevi kötüye kullanma" gibi suçlamalarla bir operasyon düzenlenmiş ve gözaltına alınan 4 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Bu sabah yapılan operasyonun bunun devamı olduğu ileri sürülüyor.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...