Türkvizyon Şarkı Yarışması yarın başlayacak

/ Kaynak: AA
Türkvizyon Şarkı Yarışması yarın başlayacak

YAŞAM Haberleri  / AA

Tataristan'ın başkenti Kazan'da 19-21 Kasım'da gerçekleştirilecek "Türkvizyon Şarkı Yarışması"nda Türkiye'yi Belçika'da yaşayan Funda Kılıç temsil edecek.

Eskişehir Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, ilki geçen yıl Eskişehir'de düzenlenen yarışmanın ikincisi, 2014 Türk Dünyası Kültür Başkenti Kazan'da yapılacak.İki yarı final ve bir finalden oluşacak yarışmada, birinci yarı final ve ikinci yarı finalin ardından final gerçekleştirilecek. Her iki yarı finalde de 10 ülke yarışacak, sadece 6 ülke finale çıkma hakkına sahip olacak. Yarışmayı kazanan ülkenin solistine altın heykelcik, dereceye giren diğer 2 soliste ise para ödülü verilecek.
TatNeft Arena'da düzenlenecek olan yarışmanın finali 21 Kasım'da yapılacak. Toplam 24 ülkenin temsilcilerinin bulunacağı yarışmaya bu yıl Almanya ve Rusya'da katılacak. Yarı final yarışmasına 15. sırada çıkacak Türkiye'yi Belçika'da yaşayan Funda Kılıç temsil edecek. Funda Kılıç, yarışmada Sinan Akçıl tarafından yazılan ''Hoppa'' şarkısını seslendirecek.
Ankaralı bir ailenin ikinci çocuğu olarak 1988 yılında İzmir'de dünyaya gelen Funda Kılıç, henüz altı aylıkken ailesinin Belçika'ya yerleşmesiyle bu ülkenin Anvers şehrinde büyüdü. İyi derecede Türkçe bilen Kılıç, İngilizce, Flamanca, Fransızca ve Almanca da biliyor.
Etkinliğe, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'nın da konuk olarak katılacağı bildirildi.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...