Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

"Dur demek gerekiyordu"

/ Kaynak: OZEL
"Dur demek gerekiyordu"

SPOR Haberleri  / OZEL

Türkiye - Kazakistan maçında sahayı terk ederek bir anda gündem olan Volkan Demirel, gazetemize konuştu.

Kazakistan maçında taraftarların küfürlü protestosuna cevap olarak karşılaşmayı terk eden Volkan Demirel çarpıcı açıklamalarda bulundu. Milli formanın kutsal olduğunun dile getiren tecrübeli kaleci, "Ay yıldızlı forma altında oynayan bütün futbolculara küfür edilmesine karşı bir tavır almak gerekiyordu. Milli formayı giyenlerin sahada oynayamayacak kadar korkmaları, tedirginlik yaşamaları beni çok üzdü. Bu kötü gidişe birinin 'dur' demesi gerekiyordu. Yaşanan olaylara bir tepki gösterilmeliydi. Gerekeni ben yaptım" dedi. "Belki de Milli Takım kapıları bana kapanacak" diyen Volkan Demirel, "Biri bu fedakârlığı göstermeliydi. Sergilediğim tavırdan sonra Milli Takım'da oynayan bütün arkadaşlarım bana teşekkür etti. Amacım yaşanan çirkin saldırılara dikkat çekmekti. Ama beni linç ettiler, şımarık ilan ettiler" ifadesini kullandı. Volkan, "Beni asıl üzen maç sonrasında yaşanan kavganın benim yaptıklarımın boşa gitmesine sebep olması. Dikkat çekilmesi gereken olay bir anda başka yöne çevrildi. Ancak yaptığım hareket milat olacak ve milli formayı giyenler için gidişat değişecek. Bana verilen cezaya razıyım" diye konuştu.


Milli formaya hakaret
Aynı hareketi Fenerbahçe forması altında sergilemesinin söz konusu olmadığını söyleyen Volkan Demirel, "Kulüp takımlarında profesyonel olarak para karşılığında oynuyoruz. Burada yapılan küfürler sonrası tabi ki sahadan ayrılmamız söz konusu bile olamaz. Milli formayı kutsal olduğu için giyiyoruz. Milli dava için sahaya çıkan insanlara küfür edilmesi, hakaret edilmesi, o formaya hakarettir" açıklamasında bulundu. Volkan, "Biz milli dava için oradayız. Vatan görevini yapmak için oynuyoruz. Benim vatandaşım milli görev yaparken bana küfrederse bu beni bozar. Biz namus için yaşayan insanlarız. 10 aylık bebeğime küfür edilmesini kabullenemem kimse de bu küfürleri duymazlıktan gelmemi beklemesin" dedi. Bu arada Volkan Demirel'in pazartesi günü Aziz Yıldırım'la bir araya gelerek yaşananları anlattığı öğrenildi. Başkan Yıldırım'ın Volkan'a hak verdiği ve "Sonuna kadar arkandayız" diyerek destek çıktığı ifade edildi. Yıldırım'ın Volkan'la sürekli telefonla konuşarak moral aşıladığı, başta Emre olmak üzere takım arkadaşlarının da tecrübeli kalecinin kendisini toparlaması için çaba harcadığı belirtildi. nbsp;


M.EMİN ULUÇ / ÖZEL HABER

SPOR
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...