20 yıl sonra pırıl pırıl bir İstanbul olacak

20 yıl sonra pırıl pırıl bir İstanbul olacak

Ekonomi Haberleri

Depreme hazırlık kapsamında apartmanları yenilemek için kolları sıvayan inşaat firmaları İstanbul'a gelmeye başladı.

İstanbul'da bir taraftan az sayıda kalan boş arsalar üzerinde yeni konutlar yükselirken, diğer taraftan kentsel dönüşüm kapsamında eski apartmanlar yıkılıp yerine yenileri yapılıyor. Sektörün önde gelen temsilcilerine göre, şehrin yenilenme süreci en az 15-20 yıl sürecek ve bu süre zarfında çok sayıda inşaat firmasına iş düşecek. Bu firmalardan biri de İzmit kökenli Kavan Yapı İnşaat. Dönüşüm seferberliğine katılmak üzere İzmit'ten İstanbul'a gelen Kavan Yapı İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Kavan, butik projelerde faaliyet gösterdiklerini ve nbsp;4 bin konut üretim hedefiyle 5 yılda ilk 10 şirket arasına girmeyi planladıklarını söyledi. 1978 yılında kurulan Kavanlar Şirketler Grubu bünyesindeki 28 şirketten biri olarak kurulan Kavan Yapı İnşaat'ın Kocaeli'de halihazırda 500 milyon dolara yakın yatırımlarının devam ettiğini dile getiren kavan, bin 500 konutun 2015'te biteceğini söyledi. Kavan, 250 milyon dolarlık yatırımla inşaatı devam eden Symbol AVM'nin de yine aynı yılın ikinci çeyreğinde tamamlanacağını söyledi.
VATANDAŞ DA 'YENİLENSİN' DİYOR
İstanbul'da ilk sene 150 milyon dolarlık yatırım yapmayı hedeflediklerini kaydeden Kavan, şunları söyledi: "Butik residance projelerimiz daha çok Bağdat Caddesi'nde gerçekleşecek. İstanbul'da çok sayıda ömrünü tamamlamış apartman var. Buralarda oturanlar hem güvenlik hem de konfor için artık evlerinin yenilenmesini istiyor. Kadıköy'ün bir çok bölgesi yıkım halinde. Sözleşmeler yapılıyor, projeler hazırlanıyor ve 1 yıl gibi kısa bir sürede konutlar tamamlanıyor. Üstelik cepten 5 kuruş para çıkmadan. Vatandaşlar yeter ki doğru firmalarla iş yapsınlar." Kavan, İstanbul'da kentsel dönüşümün 20 yıla yakın süreceğini ancak sonunda kentin depreme hazırlıklı modern binalara kavuşacağına dikkat çekti.


Girişimciler ile kurtlar 'Yırtıcı Fikirler'de buluştu

Geleceğin Gücü Girişimciler 'G3 Forum 2014', 615 girişimci ve girişimci adayını Suada'da işin uzmanlarıyla buluşturdu. UGM (Uluslararası Girişimcilik Merkezi), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu ve GATE ev sahipliğinde, Vodafone ana sponsorluğu ve TEB Özel Melek Yatırım Platformu desteğiyle gerçekleştirilen etkinlikte girişimci ve girişimci adayları, Ali Sabancı, Gülden Yılmaz, Göktekin Dinçerler, Nevzat Aydın, Selçuk Kiper, Varol Civil gibi isimlerden oluşan 90 kişilik mentor grubuna sordukları sorulara, interaktif ortamda cevap aradılar. nbsp; 'Yırtıcı Fikirler' temasıyla İstanbul Suada'da gerçekleştirilen etkinliğe; iş fikri olandan, şirketini kurup girişimciliğe soyunan, 81 ilden farklı yaşta bir çok girişimci ve girişimci adayı yoğun ilgi gösterdi. nbsp;G3 Platform Başkanı Gülden Yılmaz, 4 yıl önce hayata geçirdikleri G3 Forum'un nbsp;Global Girişimcilik haftasının Amiral Yılmaz, "Girişimci ve girişimci adayları akıllarındaki iş fikirlerini farklı yetkinliklere sahip mentorlarımız ile paylaşıp hukuktan yatırıma kadar pek çok konu hakkında bilgi edinme fırsatı buldu" dedi.
ENES DEMİRAY

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...