Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi İstanbul'da!

/ Kaynak: AA
Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi İstanbul'da!

Ekonomi Haberleri  / AA

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın özel bir kapanış oturumuna katılımı beklenen zirve, yarın ve 21 Kasım Cuma günü İstanbul'da yapılacak.

Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi İstanbul'da gerçekleştirilecek.
Konseyden yapılan açıklamaya göre, dünyanın önde gelen iş adamları ve devlet yetkililerinin dünyanın geleceği hakkında konuşmak üzere bir araya getiren ve önemli anlaşmaların da yapılmasına zemin hazırlayan Enerji ve Ekonomi Zirvesi yarın ve 21 Kasım Cuma günü İstanbul'da yapılacak.
Zirvede ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın özel bir kapanış oturumuna katılımı da bekleniyor.
Atlantik Konseyi Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Frederick Kempe, Başkan Yardımcısı Biden'ı böylesi üst düzey bir etkinlikte ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını belirterek, "Bu zirvede konuşulanlar ekonomi ve kaynakların kullanımına dair gelecek resminin şekillenmesinde öncü rol oynayacak" ifadelerini kullandı.
Borsa İstanbul, Chevron, Halkbank ve THY iş ortaklığında düzenlenen Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi, aralarında Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ABD Enerji Bakanı Ernest Moniz, İklim ve Enerjiden Sorumlu AB Komisyonu Üyesi Miguel Arias Canete'in de bulunduğu konuşmacıları, 40'ı aşkın ülkeden kamu, medya ve sivil toplum kuruluşlarından üst düzey temsilcilerle buluşturuyor.
Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi, geniş Avrasya bölgesi ve Türkiye çevresinde, bölgesel ve küresel enerji, ekonomi, siyasi tehditler konularında transatlantik bağlarını güçlendirmeyi hedefliyor.
Her yıl Türkiye ve dünyadan üst düzey yetkilileri ve iş dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getiren zirve, bölgede işbirliği, ortak gelecek ve birliktelik anlayışının güçlenmesini sağlıyor.
Zirvede bu yıl "Zor Zamanlarda Yol Almak" teması ile bir araya gelen üst düzey iş adamları, devlet yetkilileri ve politika uzmanları köprü kurmaya odaklanacak.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...