Fildişi Sahili askerlerinin maaşları ödenecek

/ Kaynak: AA
Fildişi Sahili askerlerinin maaşları ödenecek

DÜNYA Haberleri  / AA

Savunma Bakanı Koffi, askerlerin talep ettiği maaşların sene sonuna kadar ödeneceğini açıkladı.

Fildişi Sahili Savunma Bakanı Paul Koffi, maaşlarının ödenmediğini iddia ederek ayaklanan askerlerin talebine olumlu yanıt verdi.
Koffi, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, maaşların sene sonuna kadar ödeneceğini belirterek askerlerden kışlalarına dönmelerini istedi.
Bakan, 476 askere verilecek maaşların bir bölümünün bu ay içinde, diğer bölümünün ise aralıkta ödeneceğini bildirdi.
Askerlerin sağlık masraflarının karşılanacağını ifade eden Koffi, rütbe sahibi askerlerin terfi etmeleri için gerekli eğitim programının da düzenleneceğini kaydetti.
Adının açıklanmasını istemeyen askeri bir kaynak, 2002-2011'de görev yapan Devlet Başkanı Laurent Gbagbo güçlerine karşı mücadele eden askerlerin, maaşlarının ödenmemesini gerekçe göstererek Bouake, Korhogo ve Daloa kentlerinde sokağa döküldüğünü belirtmişti.
Maaşlarının ödenmediğini iddia eden askerler ile hükümete bağlı ordu birlikleri arasında çıkan çatışmada ayaklanmaya katılan bir asker ölmüştü.


Foto: Getty Images


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...