Erbil'de ölü sayısı 5'e yükseldi!

/ Kaynak: AA
Erbil'de ölü sayısı 5'e yükseldi!

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ın Erbil kentinde valilik binasına düzenlenen "intihar saldırısında" ölü sayısı 5'e, yaralı sayısı 29'a yükseldi.

Irak'ın Erbil kentinde valilik binasına düzenlenen "intihar saldırısında" ölü sayısının 5'e, yaralı sayısının 29'a yükseldiği bildirildi.
Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Sağlık Bakanı Dr. Rekewt Hama Reşit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıda 2'si polis, 2'si sivil ve biri intihar eylemcisi 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 29 kişinin yaralandığını söyledi.
Erbil Vali Yardımcısı Tahir Abdullah ise "kentin güvenliğinin tamamen kontrollerinde" olduğunu, teröristlerin bu saldırılarla amaçlarına ulaşamayacağını ifade etti.
Irak'ın diğer bölgelerine göre daha güvenli olmasıyla bilinen Erbil'de 29 Eylül 2013'te "genel asayiş" olarak da adlandırılan Emniyet Genel Müdürlüğü binasına düzenlenen bombalı saldırıda 7'si polis, 6'sı intihar eylemcisi 13 kişi ölmüş, 50 kişi yaralanmıştı. IKBY Emniyet Müdürlüğü, saldırının IŞİD militanlarınca düzenlendiğini ve faillerin yakalandığını duyurmuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...