Barzani: IŞİD Saddam'dan daha tehlikeli

/ Kaynak: AA
Barzani: IŞİD Saddam'dan daha tehlikeli

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani bölgedeki son durumu değerlendirdi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, terör örgütü IŞİD ile mücadele edebilmek için uluslararası koalisyondan daha fazla ağır silah istedi.France24 televizyon kanalının sorularını yanıtlayan Barzani, şu ana nbsp;kadar uluslararası koalisyondan talep ettikleri ağır silahları alamamaktan nbsp;şikayetçi oldu. Barzani, ''Şu ana kadar aldığımız destek, ihtiyacımız karşılayacak nbsp;olan seviyede değil. Biz kaliteli ve önemli miktarda ağır silah sistemlerine nbsp;ihtiyaç duyuyoruz. Örneğin, zırhlı araç taşıyıcı ve helikoptere ihtiyacımız var. nbsp;Bu tip silahları şu ana kadar nbsp;alamadık'' diye konuştu. nbsp;
IŞİD tek tek kaybediyor nbsp;
Kobani'deki çatışmalarla ilgili soru üzerine Barzani, IŞİD'in bu nbsp;bölgede zayıfladığını ancak tamamen hareket kabiliyetini kaybetmediğini söyledi. IŞİD'i Saddam Hüseyin'den daha tehlikeli gördüklerini ifade eden nbsp;Barzani, IŞİD'in kendi yandaşlarına bile gaddarlık yapabildiğini belirtti. Barzani, ''Bu yeni bir savaş, yeni bir taktik, yeni bir ideolojik nbsp;savaş. IŞİD, barbar ve gaddar bir terör örgütü, bunlar bizim savaştığımız Saddam nbsp;rejiminden bile daha gaddar''dedi. Bölgenin geleceği ile ilgili soru üzerine ise Barzani, Kürtlerin kendi nbsp;geleceği ile ilgili kararı başkaları değil yine kendilerinin vereceğini ifade nbsp;etti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...