Avrupa yeni bir krizinin eşiğinde

/ Kaynak: AA
Avrupa yeni bir krizinin eşiğinde

Ekonomi Haberleri  / AA

Avrupa'da ekonomik daralma ve deflasyon endişelerini arttırıyor.

Avrupa ekonomilerinde finansal krizin altıncı senesinde görülen toparlanma belirtileri neredeyse yok olurken, birliğin itici gücü olan Almanya ve İngiltere'nin büyümesinin de hız kesmesi ekonomik daralma ve deflasyon endişelerini arttırıyor.


Avrupa ekonomilerinde görünüme ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Londra merkezli Adam Smith Enstitüsü Araştırma Direktörü Sam Bowman, mevcut durumdan son derece endişeli olduğunu vurguladı.


"Avrupa'nın önündeki en büyük engel deflasyona saplanma tehlikesi" diyen Bowman, bu durumda önümüzdeki süreçte yeniden resesyon ortamı görülebileceğini ve yeniden Avrupa krizinin söz konusu olabileceğini kaydetti.


Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) son yıllarda ekonomik krize tedbirlerinin işe yaramadığını belirten Bowman, şunları kaydetti:


"Burada tabii en büyük sorumluluk Avrupa Merkez Bankası'na ait. Teknik olarak yüzde 2 olan enflasyon hedefini tutturabilmekte başarılı olmadı, elinden geleni yapmadı. ECB enflasyon hedefini gerçekleştiremediği müddetçe Avro Bölgesi çok ciddi sıkıntı yaşayacak. Gelişmekte olan ekonomilerden gelen veriler de Avrupa ekonomilerini rahatlatacak düzeyde değil. Japonya'nın bu hafta başında açıklanan büyüme verileri de endişe verici..."

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...