Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Guru taraftarları polisle çatıştı: 6 ölü, yüzlerce yaralı!

/ Kaynak: AA
Guru taraftarları polisle çatıştı: 6 ölü, yüzlerce yaralı!

DÜNYA Haberleri  / AA

Gurunun 5 hektarlık çiftliğindeki çatışmada 6 kişi öldü, 200'den fazla kişi yaralandı.

Hindistan'ın kuzeyindeki Haryana eyaletinde halk arasında popüler bir guruyu mahkemeye götürmeye çalışan güvenlik güçleri ile gurunun müritleri arasında dünden bu yana devam çatışmada biri bebek altı kişinin öldüğü bildirildi.
Yetkililer, 63 yaşındaki eski mühendis Sant Rampal'ın 5 hektarlık çiftliğinde çıkan çatışmada 200'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.
Çiftliğe girmeye çalışan güvenlik güçlerine silahlar, sopalar ve taşlarla karşı koyan müritler, dört kadının cesedini yetkililere teslim etti. Sabah erken saatlerde "aşram" olarak bilinen çiftlikten çıkarılan bir kadınla 18 aylık bir bebek de hastanede hayatını kaybetmişti. Kadınlarla bebeğin ölüm sebebi, otopsi sonucu belirlenecek.
Rampal, 2006 yılında bir kişiyi öldürmekle suçlanıyor. Mahkeme, duruşmalara katılmayan Rampal'in polis zoruyla getirilmesine karar vermişti. Müritleri, Rampal'ın 250 kilometre uzaklıktaki eyalet başkenti Chandigarh'a gidemeyecek kadar hasta olduğunu ileri sürüyor.
Haryana Polis Şefi Shriniwas Vashisht, Rampal'ın çiftliğindeki binlerce kişiden büyük bir kısmının iradeleri dışında tutulduğunu ve polise karşı canlı kalkan olarak kullanıldığını belirtti.
Çiftlikte hala yaklaşık 5 bin kişinin bulunduğuna işaret eden Vashisht, "Masum kadınlar ile çocukların çapraz ateşte kalmasına izin vermeyeceğimizi biliyorlar ve durumdan faydalanıyorlar. Elektrik ve suyu keserek insanları aşramdan çıkarmaya çalışıyoruz. Operasyon ancak Rampal gözaltına alındığında sona erecek" dedi.
Vashisht, şimdiye kadar 270 kişinin gözaltına alındığını sözlerine ekledi.
Çiftlikten çıkmayı başaranlar ise silahlı müritlerin, kendilerini içeri kilitlediğini ve dışarı çıkmalarına izin vermediklerini söyledi.
Hindistan'da guruların milyonlarca müridi bulunuyor. Hindular, önemli kararlar almadan önce gurulara danışıyor. Ancak bu kişilerin sahip oldukları gücü istismar etmesi, kimi zaman skandallara neden oluyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...