İsviçre'de toplu taşıma çalışanlarından grev

/ Kaynak: AA
İsviçre'de toplu taşıma çalışanlarından grev

DÜNYA Haberleri  / AA

İsviçre'nin Cenevre kentinde toplu taşıma çalışanları greve gitti.

Toplu taşıma ücretlerinde düşüşe evet diyen referandum kararı nedeniyle, Cenevre'de 24 saat sürecek grevde, bütçe kesintisi ve yaklaşık 100 çalışanın işten çıkarılacak olması protesto ediliyor.
Cenevre Ulaştırma Bakanı Luc Barthassat'ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Sendikaya saygı duyuyorum ama Cenevre halkı tutsak edildi ve zor durumda bırakıldı" dedi.
Toplu Taşıma Sendikası'nın (SEV) yaptığı açıklamaya göre, kentteki sendika üyelerinin yüzde 93'ünün desteklediği grev boyunca bugün otobüs ve tramvay seferleri yapılmıyor.
SEV, grevi desteklemeyen çalışanların olduğu ve bazı otobüs seferlerinin devam edebileceği bilgisini de verdi. Greve, kentteki yaklaşık 2 bin toplu taşıma çalışanının yarısı katıldı.
Cenevre Toplu Taşıma Servisi'nden (TPG) yapılan yazılı açıklamada, 31 tramvay ve otobüs hattında hiçbir servisin yapılmadığı ve 7 hatta ise aksamaların olduğu ifade edildi.
Grev kararı, mayıs ayındaki referandumda toplu taşıma ücretlerinin düşürülmesinden sonra geldi. Bu nedenle grev, halk tarafından destek görmüyor.
Referandum sonrasında, aralık ayında bilet fiyatı 3.5 franktan, 3 franka, yıllık toplu taşıma kartı da 750 franktan 500 franka düşecek.
Bunun sonucu olarak TPG'nin 14.6 milyon dolar kaybı olacağı ve çalışanların bazılarının işlerini kaybedeceği belirtiliyor.
Greve katılmayan bir otobüs şoförü ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, grev nedeniyle endişeli olmadığını, çalışmaya devam etmeyi tercih ettiğini, Fransız bir şirket için çalıştığından sendikanın grev kararına uymadığını dile getirdi.
Otobüs yolcularından biri ise grev yapan toplu taşıma çalışanlarının haklı olduğunu düşündüğünü, mayıs ayındaki referandumda da hayır oyu kullandığını söyledi. Yolcu, "Ulaşıma yeterince ödeme yapmazsak hizmetten yeterince yararlanamayız" dedi.


Foto: SEV

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...