Esnafın imdadına kooperatifler yetişti

/ Kaynak: AA
Esnafın imdadına kooperatifler yetişti

Ekonomi Haberleri  / AA

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, "Kredi ve kefalet kooperatifleri aracılığıyla 31 Ekim 2014 itibarıyla kredi kullanan ortak sayısı 315 bini aştı" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kredi ve kefalet kooperatifleri aracılığıyla küçük işletmelerin, 2 milyona yakın esnaf ve sanatkarın kredi ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi. Kooperatifler ile toplumun her kesimine hizmet sunduklarını belirten Canikli, "Kooperatif ortaklık modeli, bireylerin ve toplumun ekonomik ve sosyal kalkınması açısından büyük önem taşıyor. Bakanlığımız kooperatifler aracılığıyla 8 milyondan fazla kooperatif ortağına önemli hizmetler sunuyor. Böylece küçük işletmelere kredi kefalet kooperatifleri ile hayat veriyor, ekonominin çarklarını döndürüyoruz" diye konuştu.


Kullandırılan kredi tutarının rekor seviyelere ulaştığına dikkati çeken Canikli, kredi ve kefalet kooperatifleri aracılığıyla 31 Ekim 2014 itibarıyla kredi kullanan ortak sayısının 315 bini, kullandırılan kredi hacminin de 12 milyar lirayı aştığını kaydetti. Kredi hacminin son 12 yılda yaklaşık 78 kat arttığının altını çizen Canikli, kredi kullanan küçük işletme, esnaf ve sanatkar sayısının da 2002 yılına göre 5 katına çıktığına işaret etti.


"851 kooperatif kefalet verebilecek durumda"


Bakan Canikli, kooperatif kefalet sisteminin küçük işletmeyi olumsuz kredi sicili almaktan kurtararak, krediye erişimi devam ettirdiğini ifade etti. Kooperatiflerin, esnafın ortak teminat ve kredi ihtiyaçlarını karşıladığını dile getiren Canikli, şu değerlendirmelerde bulundu:


"Ekonominin kılcal damarları diye adlandırabileceğimiz küçük işletmelerin finansman ihtiyaçlarını, kooperatifler aracılığıyla karşılıyoruz. Bu krediler, küçük işletmelerin rahat nefes almasını sağlıyor. Türkiye'nin 81 ilinde kurduğumuz bine yakın kredi ve kefalet kooperatifleriyle hizmet sunuluyor. 31 Ekim 2014 itibarıyla söz konusu kooperatiflerden 851 kooperatif de kefalet verebilecek durumdadır, bu da kredi geri dönüşlerinin iyi bir noktada olduğunu göstermektedir."

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...