Fransa'da bölge sayısı 13'e düştü!

/ Kaynak: AA
Fransa'da bölge sayısı 13'e düştü!

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa'da meclis, ülkedeki bölge sayısını 13'e düşüren tasarıyı kabul etti

Fransa meclisi, hükümetin bütçe açıklarını düşürmek izin hazırladığı yerel yönetimler reform tasarını kabul etti.
Fransa'da bölge sayısının 22'den 13'e indirilmesini öngören tasarının kabulü ile hükümet bütçe açıklarında en az 10 milyar avro tasarrufa gitmeyi hedefliyor. Reformun, 2016 yılında yürürlüğe girmesi öngörülüyor.Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moodys ise daha önce hazırladığı raporda, reformun, bütçe açığını düşürmek için kısa ve orta vadede faydası olmayacağı görüşünü dile getirmişti.
Hükümet, ilk olarak bölge sayısının 22'den 14'e düşürülmesi yolunda bir tasarı hazırlamış ancak tasarı senatoda reddedilmişti.
Fransa'nın, bütçe açıklarının gayrisafi milli hasılaya oranının yüzde 4'ü bulması, AB Komisyonu ile arasında ciddi krize yol açıyor. AB Komisyonu, geçen yıl bu oranın yüzde 3'e düşürülmesi için süre vermiş ve daha sonraki açıklamalarında bu süreyi uzatmayacağı uyarısında bulunmuştu. Hükümet, mecliste önceki gün kabul edilen bütçe tasarısı ile 2015 yılında bütçe açığını 75,8 milyar avroya düşürmeyi hedefliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...