Bosna-Hersek'te SDA, DF ve HDZ anlaştı

Bosna-Hersek'te SDA, DF ve HDZ anlaştı

DÜNYA Haberleri

Demokratik Eylem Partisi, Demokrat Cephe ve Hırvat Demokrat Birliği liderleri tüm kademelerde iktidar paylaşımına ilişkin bir anlaşma imzaladı.

Bugün SDA Başkan Yardımcısı Bakir İzetbegoviç, HDZ Başkanı Dragan Çoviç ve DF Başkanı Jelyko Komşiç tarafından imzalanan anlaşma Bosna Hersek'teki halkların eşitliği ve ülke anayasına saygı gibi birçok temel umde de muhteva ediyor.
Metindeki anayasallık ve ülke sınırları içerisindeki tüm halkların eşitliği prensiplerinden ve hükümetin partner partisi SNSD olmaksızın kurulacak olmasından rahatsız olduğu söylenen HDZ Lideri Dragan Çoviç tarafından kerhen imzalandığı iddia ediliyor. nbsp;
Anlaşmayı imzalaması sonrasında Sırp Cumhuriyeti Entitesi Cumhurbaşkanı Milorad Dodik'in kendisine kızgın olup olmadığı yönündeki soruya cevabında Çoviç, Dodik'in kızması için bir sebep olmadığı ve Dodik'in SNSD'si ile olan ortaklığın Sırp Cumhuriyeti içerisinde sürdürüleceğini ifade etti.
SDA, DF ve HDZ BiH, Boşnak ve Hırvatların yoğun olarak yaşadığı Bosna Hersek Federasyonu Entitesi'nde kurulacak entite hükümeti koalisyonu için de anlaşma sağladı.
Kaynak: Zambak.ba

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...