İstanbul'da 500 polisle narkotik operasyonu: 18 gözaltı

/ Kaynak: İHA
İstanbul'da 500 polisle narkotik operasyonu: 18 gözaltı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Esenler'de asayiş ve narkotik suçlarına yönelik geniş çaplı operasyon düzenlendi. Yaklaşık 500 polisin katıldığı operasyonda 18 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Esenler'de asayiş ve narkotik suçlarına yönelik geniş çaplı operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında baskın ve aramalar, Tuna Mahallesi merkezli olmak üzere ilçe genelinde yapıldı.


Asayiş Şube Müdürlüğü'nün koordinesinde yürütülen operasyona, Çevik Kuvvet, Özel Harekat, Narkotik ve Güven Timleri şube müdürlüklerinin yanı sıra Yunus timleri ile Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de destek verdi.


Operasyonda 21 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Kontrol altına alınan sokaklarda kişilerin üst araması ve genel bilgi tarama (GBT) sorgulaması yapıldı, araçlar kontrolden geçirildi.


Kıraathane, ev ve internet kafelerde denetimler gerçekleştirildi.


Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde gerçekleşen operasyona, narkotik, özel harekat, çevik kuvvet ve güven timleri şube müdürlükleri ile motosikletli polis timleri ve Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerinden oluşan yaklaşık 500 polis katıldı.


Operasyon kapsamında 18 kişi gözaltına alındı. İş yeri, ev ve kıraathane baskınlarında 1 kuru sıkı tabanca, 1 pompalı tüfek, çok sayıda mermi, 1 çalıntı para kasası ve 2'si çalıntı 3 otomobil ve bir miktar uyuşturucu ele geçirildi. Otomobillerin birinin içinde çalıntı malzeme bulundu.

nbsp;İstanbul'da 500 polisle narkotik operasyonu: 18 gözaltı


KAMERAMAN KURTARDI
Operasyon sırasında polis gaz kullanınca bir genç kız gazdan etkilendi fenalaştı ve yere yığıldı. Olayları izleyen NTV kameramanı Cüneyt Ali Horozal genç kızı kucaklayarak riskli bölgeden uzaklaştırdı.


POLİS VE GAZETECİLERE TAŞLI SALDIRI nbsp;
Ayrıca Tuna Mahallesi'ndeki uygulamalar sırasında mahalleli bir grup, polisler ile gazetecilere taşlı saldırıda bulundu. İki gazeteci, taş isabet etmesi sonucu hafif yaralandı. nbsp;
nbsp;İstanbul'da 500 polisle narkotik operasyonu: 18 gözaltı


KAÇARKEN POLİSİ YARALADI nbsp;
Bu arada, Esenler'de operasyon yapıldığı sırada, Atışalanı Köprü altında trafik denetimi yapan motosikletli polise "dur" ihtarına uymayan bir sürücü aracıyla çarparak, kaçtı.


Kazada yaralanan polis memuru ambulansla Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis memurunun sağlık durumununiyi olduğu öğrenildi.


MOBESE görüntülerinden aracın gidiş yönünü belirleyen ekipler, otomobili Bayrampaşa'da terk edilmiş halde buldu. Polis, aracın sürücüsünü yakalamak için çalışma başlattı.
İstanbul'da 500 polisle narkotik operasyonu: 18 gözaltı

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...