Sekreterya kadrosu netleşti: 5 mahkum

Sekreterya kadrosu netleşti: 5 mahkum

GÜNDEM Haberleri

Çözüm Süreci kapsamında İmralı'daki Abdullah Öcalan için sekreterya görevini 5 mahkum üstlenecek.

nbsp;HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, dün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile yaklaşık 1 saat 10 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi. TBMM'de yapılan görüşmeden sonra HDP heyeti adına açıklamalarda bulunan Pervin Buldan, Bozdağ'a, 300'ü aşkın hasta mahkumun serbest bırakılmaları ve HDP heyetinin biran önce İmralı'ya gitme isteğini ilettiklerini söyledi.
Buldan, Adalet Bakanı Bozdağ'ın heyetin İmralı'ya nbsp;gitmesiyle ilgili bir engelin olmadığını ve en kısa zamanda kendilerine bir tarih verileceğini söylediğini belirtti.
Öcalan için İmralı'ya 5 yeni mahkum gönderileceğini, bunların isimlerinin daha önce kendileri tarafından hükümet kanadına iletildiğini açıklayan Buldan, söz konusu mahkumların sekreterya görevi üstleneceğini vurguladı.
HASTA MAHKUMLARA TAHLİYE YOLU
Adalet Bakanı Bozdağ ise cezaevindeki tutuklu ve hükümlüler arasında kendi başına hayatını idame ettiremeyecek olanların tahliye edildiğini ya da infazlarının ertelendiğini hatırlatarak ancak uygulamada bazı sıkıntılar yaşandığına işaret etti. Bozdağ, "Bunun çözümüne ilişkin de bakanlık olarak bizim hazırlığımız var" dedi.
Şükran Kaban ANKARA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...