Aranan 'babayiğit' Ethem Sancak mı?

Aranan 'babayiğit' Ethem Sancak mı?

Ekonomi Haberleri

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, "Yerli otomobil üretimi konusunda 15'inci MÜSİAD Uluslararası Fuarı'nda Ethem Sancak açıklama yapacak" diye konuştu

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) nbsp;Başkanı Nail Olpak, 26 Kasım'da başlayacak MÜSİAD Fuarı'nda yerli otomobille ilgili önemli bir gelişme yaşanacağını söyledi. Olpak, "İçten yanmalı motor için yeni bir yatırıma gerek yok. nbsp;Teknolojinin geldiği noktada nbsp;hibrid ve elektrikli motorlar üzerine çalışmanın çok daha yerinde olacağını düşünüyoruz. Fuarımızda, Ethem Sancak bey konuyla ilgili bir açıklama yapacak" dedi. "Yatırım mı açıklayacak" sorusu üzerine de Olpak, "Kendisinin konuşmasıyla ilgili açıklama yapmam doğru olmaz" dedi.
2 ay önceki TÜSİAD toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milli otomobil üretimi için aradığı 'babayiğit' olmak için var güçleriyle çalışacaklarını ifade eden Sancak, "Erdoğan'ın aradığı babayiğit olmayı hedefliyoruz. İnşallah gücümüz yeter. Türkiye'de çok vatansever girişimcimiz var, onlarla bir araya gelip işbirliği yapacağız ve ortaklıklar kurup o işi de yapacağız" dedi. Sancak, daha önce "Aranan babayiğit benim" demişti.
MÜSİAD Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak 15'inci Uluslararası MÜSİAD Fuarı, 18'inci Uluslararası İş Forumu ile ilgili de açıklamalarda bulundu. İstanbul'da iki yılda bir MÜSİAD tarafından düzenlenen, Asya'dan Avrupa'ya, Ortadoğu'dan Afrika ülkeleri ve Türkî Cumhuriyetlere kadar uzanan bir coğrafyadaki yabancı şirketlerin ve işadamlarının katıldığı 15'inci MÜSİAD Uluslararası Fuarı, bu yıl 500 yerli ve yabancı katılımcı firmayı, 103 ülkeden 7 bin seçkin işadamını, 200 bin yerli ziyaretçiyi ve 1000 şirketin stantlarıyla yer alacağı katılımcıyı 100 bin metrekare alana yayılmış 8 salonda bir araya getireceğini söyledi. Nail Olpak, MÜSİAD Fuarı kapsamında düzenlenecek oturum konularından biri olan helal turizm ve helal gıda kavramıyla ile ilgili bir soruya da "Helal kavramı bizim inancımız çerçevesi içinde bir ifadedir. Ama hem helal kavramı hem de İslami finans kavramı İslami hassasiyeti olmayan çevrelerin de çok sık kullandığı çok büyük bir pazardır. Bugün İslami finans ile ilgili kimlerin ne uygulamaları var diye baktığımızda global pek çok kuruluşun varlığından söz etmek mümkün. Aynı şekilde helal kavramı gıdası da dahil olmak üzere değerlendirdiğimiz de o pazarda maalesef bizim çok etkin olamadığımız alanlardan birisi" şeklinde cevap verdi.
Ali Çelik İSTANBUL



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...